Gülben Ergen'in Hürriyet'ten aldığı yazar maaşını öğrenen Orhan Uğuroğlu karalar bağladı. Aldırma Orhan abi aldırma

Gülben Ergen'in Hürriyet'ten aldığı yazar maaşını öğrenen Orhan Uğuroğlu karalar bağladı. Aldırma Orhan abi aldırma
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin Saray'ın Medyası adlı kitabında ilginç bilgiler yer aldı. Bildirici kitabında, bir dönem Hürriyet'in ekinde yazılar yazan Gülben Ergen'e aylık 25 Bin lira maaş ödendiği ortaya çıktı. Gazetecilik mesleğine ömrünü veren ve yazıları nedeniyle saldırıların hedefi olan Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ise bu durumun ardından, "Biz de yazar diye geçiniyoruz. Kadının dayak yeme olasılığı da yok" şeklinde mesaj attı.

Medyafaresi.com özel haber- Medya Ombudsmanı  Faruk Bildirici''nin yeni kitabı Sarayın Medyası''nda bir zamanlar Hürriyet Gazetesinde yaşanan olaylar da yer aldı.

Bildirici, Gülben Ergin''in Hürriyet''in Kelebek ekinde yazdığı dönem muhabir ve editörlerin yanından bile geçemeyeceği kadar yüksek ücret aldığını belirtti. Bildirici, Ergen''in ayda 25 bin lira aldığını ifade etti.

Ömrünü gazetecilik mesleğine veren ve yazıları nedeniyle saldırılara da uğrayan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ise, bu duruma tepkisini, "Biz de yazar diye geçiniyoruz. Kadının dayak yeme olasılığı da yok" şeklinde gösterdi.   

Kitabın ilgili bölümü şöyle ;

GÜLBEN ERGEN''İN ÜCRETİ

Demirörenler’in gelişinden sonra gazeteyle ilişkisi kesilenlerden biri de Gülben Ergen’di. Her hafta Kelebek ekinde söyleşileri yayımlanan Gülben Ergen’in “Kalbimi koydum” köşesi, Kasım 2018’de sona erdi.

Gülben Ergen’in bir şarkıcı ve oyuncu olarak söyleşi yapması etik açıdan sorunlar yaratıyordu. Kendisinin de rol aldığı “Vezir Parmağı” filmiyle ilgili olarak Mahsun Kırmızıgül ile söyleşi yapmasını Okur Temsilcisi olarak eleştirmiştim. Kendi oynadığı filmin tanıtımını yapması yanlıştı. Gazete yönetiminin buna izin vermesini bir türlü anlaşamamıştım. Onca gazeteci dururken, yazı çiziyle ilgisi olmayan bir sanatçıya sayfalar açılıyordu.

Üstelik Gülben Ergen, muhabir ve editörlerin yanından bile geçemeyeceği kadar yüksek ücret alıyordu; ayda 25 bin lira. Mehmet Soysal, gazetede tasarruf önlemleri görüşülüp, tenkisat için çalışanların aldığı ücretlere bakarken fark etmişti Gülben Ergen’in aldığı bu parayı. “Ona bu kadar para vereceğimize dört-beş editör çalıştırırız” demişti.

Demirören döneminde Hürriyet’teki ender olumlu gelişmelerden biri diyebilirim bu karar için…

 

İlgili Haberler