Güneş çarpmalarına karşı yanınızda bulunduracağınız iki şey. Hemen için. Yelken Eğitmeni Osman Batur açıkladı

Güneş çarpmalarına karşı yanınızda bulunduracağınız iki şey. Hemen için. Yelken Eğitmeni Osman Batur açıkladı
Yelken Eğitmeni Osman Batur teknedeki güneş çarpmalarına karşı pratik iki çözümü açıkladı. Batur güneş çarpmalarına karşı yaptığı açıklamasında günde 1.5 litre iki şişe soda ve iki şişe tonikin içilmesi gerektiğini ifade etti.

Güneş çarpmaları yazın gelmesiyle birlikte insanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Özellikle de teknede açılan vatandaşların karadan uzak kalmasıyla birlikte bu soruna karşı çözümleri araması dikkat çekti.

Yelken Eğitmeni Osman Batur, teknedeki güneş çarpmalarına karşı pratik iki çözümü açıkladı.

Batur’un açıklamaları şu şekilde:

“BUNLAR ANİ SEBEBİ AÇIKLANAMAYAN ATEŞ YÜKSELMELERİ, GÜNEŞ ÇARPMALARI, SU KAYIPLARI OLABİLİYOR”

“Yaz geldi. Sıcaklar başladı artık. Vücutta ani su kayıpları olabiliyor. İshal olabiliyor. Buzda sağdan soldan, restorandan, teknedeki bulaşıktan kalan bakteriler olabiliyor. Bunlar ani sebebi açıklanamayan ateş yükselmeleri, güneş çarpmaları, su kayıpları olabiliyor.”

“İKİ ŞİŞE SODA VE İKİ ŞİŞE TONİK. BİLDİĞİNİZ ŞEKERLİ TONİK”

“Karada olsanız sağlık kuruluşuna gittiğinizde size serum bağlarlar. Teknede bunların karşılığı çok pratik şekilde şudur:

İki şişe soda. Ve iki şişe tonik. Bildiğiniz şekerli tonik. Günde 1.5 litre bunlar içtiğinizde sizin halsizliğinizi giderir ve toparlar pratik çözüm olur.”

GÜNEŞ ÇARPMASI NEDİR?

Güneş çarpması, yüksek sıcaklığa maruziyet nedeniyle meydana gelen vücuttaki aşırı ısınma halini ifade eder. Sıcak maruziyetinin en ciddi seyrinde vücut sıcaklığı 40 derece ve üzerine çıkar. Bu durum özellikle yaz aylarında daha sık meydana gelir.

Güneş çarpması, bir kişinin oldukça sıcak ve güneşli ortamlarda çalışması, egzersiz yapması veya sadece zaman geçirmesi ile meydana gelebilen bir durumdur. Sıcak çarpması olarak da bilinen güneş çarpması, acil tıbbi müdahale gerektiren bir durum olduğu için bilinçli olunması gerekir.

İlgili Haberler