Ölüm binasına yıkım kararı. 3.9'luk depremde çatlaklar oluşmuştu

Ölüm binasına yıkım kararı. 3.9'luk depremde çatlaklar oluşmuştu
İstanbul'da cumartesi günü meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Güngören'de çatlaklar oluşan ve sakinleri tahliye edilen bina için yıkım kararı verildi. Bina sakinlerinden de bir ay içerisinde eşyalarını boşaltmaları istendi.

Güngören'deki ölüm binasına yıkım kararı. 3.9'luk depremde çatlaklar oluşmuştu

İstanbul''da geçen cumartesi günü meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından Güngören''de Sanayi Mahallesi Doruk Sokak''ta bulunan binada çatlaklar oluştu, balkonunun bir bölümü çöktü. 16 daire ve 5 iş yerinin olduğu bina boşaltılarak, mühürlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı''na bağlı ekipler, binada inceleme yapmak üzere kolonlardan karot örnekleri aldı. Yapılan incelemelerin ardından bina için yıkım kararı çıktı. Binada yaşayanlardan bir ay içerisinde eşyalarını boşaltmaları istendi.

"KOMŞULARIMIZ İÇİN ÜZÜLDÜK"

Yıkım kararı hakkında üzüntüsünü ifade eden komşu esnaf Kadir Özcan, "Bugün yıkılacağına dair kesin bir karar almışlar. Komşularımız için üzüldük. 1 ay süre verilmiş bu süre içerisinde boşaltılacak ve yıkılacak" ifadelerini kullandı.

"TEBLİGAT GELİNCE 1 AY SÜRE VERİLECEK"

Binanın toprak sahibi olan Mahmut Baysal ise şunları söyledi:

"Yıkım kararı çıktı. Bize henüz tebligatlar gelmedi. Biz hemen belediyeye gidip imar müdürlüğünden cevap aldık. Şu an biz evlerimize girip eşyalarımızı bile toplayamıyoruz. Çünkü şu an sorumluluk belediyenin olduğu için vatandaşlarını riske edemiyor. Tebligatlar elimize ulaşınca da bize 1 ay kadar bir süre verecekler" 

İlgili Haberler