Weghorst da iyi Muleka da. Ama asıl yıldız başka

Weghorst da iyi Muleka da. Ama asıl yıldız başka

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Teknik direktör Valerien Ismail, ikisini de ikinci 45 dakikada oyuna aldı. İlk görünen şu; ikisi de sanki yıllardır Beşiktaş''ta oynuyormuş gibiydi. Birbirlerini bir kaç gün öncesine kadar yolda görseler tanımazlardı ama yabancılık çekmediler, birlikte çok yararlı işler yapacaklarını gösterdiler.

Weghorst klasik bir santrfor. Hava toplarına çok hakim. Bu sezon Süper Lig''de rakip stoperlerin çekeceği var. Zamanlaması iyi. Ne zaman nerede duracağını biliyor. Uzun boyunun avantajını iyi kullanıyor. Hareketli bir de. Sağa sola açılarak stoperleri peşinden sürüklüyor. Ne kadar gol atacağını bilemem ama şunu şimdiden söyleyebilirim: Çok attırağı belli. Boşalttığı alanlara arkasında ve yanında oynayacaklar iyi girerlerse çok gol atarlar.

Muleka çok hareketli bir tip. Weghorst gibi değil. Sağa sola açılıyor, önüne atılan toplarda etkili oluyor. Cenk Tosun''u da onlarla birlikte düşündüğümüzde Beşiktaş''ın forveti eksiksiz görülüyor. Sorun yok, artısı çok. Beşiktaş en çok gol attığı bir sezonu yaşar gibi görünüyor. Ghezzal bu sezon asist kralı olabilir; şimdiden belirteyim bunu da.

Beni asıl etkileyen oyuncu Salih Uçan oldu. Teknik direktör Valerien Ismael''in neden ona ilk onbirde yer verdiğini Mainz maçını izleyince anlamış olduk. Eski Salih değil bu; çok daha eski Salih. Hani ilk parlamaya başladığı yıllardaki Salih geri dönmüş sanki. Hem de daha tecrübeli olarak. Orta sahada basmadık yer bırakmadı. Top çaldı, pas attı. Cenk''in attığı golde en büyük pay onundu. Topu pres yaparak kazandı, ardından da mükemmel bir asist yaptı. 

Herkesin gözü Muleka ve Weghorst''taydı ama Salih bir başkaydı. Bravo Marmarisli, böyle giderse ilk onbirdeki yeri garanti.

Beşiktaş''ın yeni sezonda yine 3''lü defansla oynayacağı belli. Ancak buraya mutlaka bir transfer daha gerekiyor. Büyük umutlarla alınan ancak sakatlığı nedeniyle ligin ilk haftalarında oynayıp oynamayacağı belli olmayan Saiss de yetmez. Bir tane daha lazım. Hem Saiss''in ne vereceğini bilemiyoruz henüz. 

Orta saha eksiksiz gibi duruyor. 

Beşiktaş, bu sezon şampiyonluk yarışında geri kalmayacak gibi; bu çok belli oluyor.

Yazarın Diğer Yazıları