Galatasaray'ın Antalya'daki içler acısı hali

Galatasaray'ın Antalya'daki içler acısı hali

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Maç başladı. Dikkatimi ilk çeken iki şey oldu. Birincisi tribünlerin her tarafında asılı ''Kırbıyık Holding'' yazısı. İkincisi de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun Atatürk''le Receh Tayyip Erdoğan''ın posterlerinin tam karşısındaki tribünde asılı dev Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun posteri. Antalyalı ya; ondan olacak. Aklıma geldi; ya Trabzonspor''un maçına da Trabzonlu bakanların posterlerinin asılmaya kalkılırsa. Sanırım kabinede en çok Trabzonlu bakan var. Düşünsenize; kafanızı bir kaldırıyorsunuz Süleyman Soylu size bakıyor. Öbür tarafa çeviriyorsunuz; Mustafa Varank gülüyor. Diğer yanda Mehmet Muş, arka tarafta Adil Karaismailoğlu. Enteresan olurdu.

Neyse; dönelim maça.

Galatasaray için sıkıntılı bir sezonun son maçı. Antalyaspor''da ise sonradan şaha kalktığı sezonda tribünlerin sevgilisi Nuri Şahin. Sezonun bitmesini istemiyorlar gibi desteklediler takımlarını.

Maçtan neler oldu; madde madde anlatalım en iyisi.

- Antalyaspor maça iyi başladı. Uzun süre de daha iyi oynadı. Galatasaray ise son bölümde daha etkiliydi.

- Orta sahadaki Fernando Antalyaspor''un iyisiydi. Hücumdaki Haji Wright da öyle. Zaten İlk yarının son saniyesinde Ndao''nun attığı golde büyük pay onundu.

- Galatasaray''ın orta sahası ise kötü kötü yine kötü. Berkan-Taylan ikilisiyle olmuyor işte; bu sezonun son maçında da görüldü. Bırakın takımı ayakta tutmayı, bozuyorlar bir de arkadaşlarını. Herhalde gelecek sezon bu ikili olmaz bu orta sahada.

- Kerem sanırım yorgun diye kulübedeydi. Ama ben artık Galatasaray''da olmayacağı belli olan Babel gibi oyuncular ilk onbirdeyken Mohamed niye yedekteydi onu anlayamadım. Zaten Kerem''le Mohamed girdikten sonra Galatasaray''ın oyununa bir çeki düzen geldi. Atak yapmaya başladı. Kaleyi tutan ve gol olan 77. dakikadaki pozisyonda da onlar vardı. Kerem çevirdi, Mohamed attı.

- Özetle oyunun büyük bölümünde taraftarlarının desteğiyle Antalyaspor daha iyiydi. Son bölümde ise Galatasaray. Sonuçta 1-1 bitti maç. 

- Yalnız şu bir gerçek ki; Galatasaray''da göreve gelecek olan başkanını takımla ilgili bekleyen çok dert var. Bu takımda olmaması gereken çok oyuncu var. En başta yarın ülkelerine dönecek olan futbolcuları ilk onbirde oynatan Torrent''i halletmeleri gerekiyor sanırım. 

- Antalyaspor ise Nuri Şahin''le birlikte yola devam edecek gibi görülüyor. Bir kaç takviye ile gelecek sezonun başından itibaren üst sıraları zorlayabilir.

- Son söz: Geçmiş olsun Galatasaray. Eksi averajla bitirdi sezonu. Tarihte acaba böylesi hiç oldu mu?

Yazarın Diğer Yazıları