Burak Pakkan yerine Ajda Pekkan yönetse daha iyiydi

Burak Pakkan yerine Ajda Pekkan yönetse daha iyiydi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Bursaspor, Süper Lig''de şampiyonluk yaşamış 5 takımdan biri.

Ama öyle bir düşüş yaşadı ki; aradan 12 yıl geçmesinin ardından Birinci Lig''de. Üstelik düşme hattında, kümede kalmak için çaba veriyor şimdi.

Koskoca Bursaspor''un nasıl bu hale geldiğini uzun uzun anlatmaya gerek yok; nedenini Bursaspor''a gönül verenler de biliyor, vermeyenler de.

Ama bugün yaşadığı durum içler acısı ne yazık ki!

İstanbulspor ise play off takımlarının içinde. Hedefi farklı.

İşte böylesine bir maça öyle hakem vermişler ki; pes! Burak Pakkan''mış delikanlının ismi. Ajda Pekkan yönetse o yaşına rağmen daha başarılı olurdu vallahi!

İkili mücadeleleri geçtim. Diğer özelliklerini de. Maçın ilk yarısında öyle bir penaltı verdi ki; pes yani! O pozisyondan nasıl penaltı çıkardı, inanamadım. Bursaspor''un bir an önce düşmesini mi istiyor ki; anlayamadım!

Galiba İstanbulsporlular da inananamış olacak ki; 31. dakikada topun başına geçen Eduard Rroca kötü bir vuruş yaptı da bu penaltı skoru etkilemedi.

Oysa iyi başlamıştı Bursaspor maça. Daha 7. dakikada öne de geçti, Alasgarov''un golüyle. Ama defansındaki hatalar skoru korumasını engelledi. İstanbulspor da 33''te Ferhat Yazgan''la eşitliği sağladı.

Bursaspor''u galibiyet gerekiyordu bulunduğu durum nedeniyle. Galibiyet, biraz olsun umutlandıracaktı elbette. Teknik Direktör Mustafa Er de bunun bilincindeydi; ikinci yarıda daha öne çıkardı takımını. 62. dakikada da Kubilay''ın yerine Ramazan''ı, İsmail''in yerine de Enver Cenk''i alarak baskı kurmaya çalıştı.

Ama 68''de Bursaspor golü yedi. İstanbulspor atağında atılan bir uzun topta Zalazar ayakta uyuyunca arkasına kaçan Ethemi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda topu filelere gönderiverdi: 2-1.

Bursaspor yine bastırdı sonra. Pozisyonlar da yakaladı. Ama kaleci Alperen öyle kurtarışlar yaptı ki; hele Ramazan''ın kafa vuruşunu çıkarması inanılmazdı.

Maçın son bölümünde İstanbulspor galibiyeti korumak, Bursaspor da yenilgiden kurtulmak için üst üste oyuncu değişiklikleri yaptı.

Sonuçta İstanbulspor''un istediği oldu, Bursaspor kaderiyle baş başa kaldı. Geçen haftaki Kocaelispor karşısında alınan kritik galibiyetten sonra yeşeren umutlar yine yerini karamsarlığa bıraktı. Yazık oluyor Bursaspor''a, bu gidişin sonu hiç de hayra alamet değil çünkü!

Son söz MHK''ye... Nereden buluyorsunuz böyle hakemleri? Hadi bir takım beğenmese neyse! İki tarafı da çıldırttı! Kararları öyle isyan ettirdi ki futbolcuları, hele de Bursaspor aleyhine verdiği kararları... 86. dakikada Mert''in kırmızı kart görmesinin nedeni hakeme isyandı.

Bir de 86. dakikada Pedro''nun kaleci Alperen''in müdahalesiyle yerde kalması penaltı değil miydi? Ama Pakkan, gitti Pedro''ya sarı kart gösterdi. Bursaspor''un isyanı daha da büyüdü, kulübedekiler de üst üste kırmızı kart gördü.

10 kişiyle sadece hücumu düşünen Bursaspor''un 90+5''te Jetmir''le 3. golü yemesi artık bir ayrıntıydı.

İki takımın da sadece futbolu düşündüğü bir maçı bir hakem nasıl çığırından çıkarabilir; bu dün akşam kanıtlandı. Adam Bursaspor''u resmen yaktı!  

 

Yazarın Diğer Yazıları