Galatasaray'ın yeni transferleri takıma ne katacak

Galatasaray'ın yeni transferleri takıma ne katacak

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

ADAM BURAK ELMAS''TAN 10 YAŞ KÜÇÜK! GALATASARAY NEREYE KOŞUYOR?

Gerçi bu transfer o dönemin şartları gereğiydi. Kulüplerin maddi gücü sınırlıydı, en az paraya en faydalı yabancı transferi yapılabiliyordu.
Aradan yıllar geçti. Öyle ya da böyle Türk kulüpleri artık Avrupa''da tanınır hale geldi. Özellikle 4 büyüklere çok ünlü yıldızlar geldi, gitti. Hele de Galatasaray''a... UEFA Şampiyonu olduğu yılı hatırlasanıza.

Şimdi son yapılan transferlere bakınca... Hele de Galatasaray''a...
Sene olmuş 2022; gitmişiz geri geri!

Galatasaray küme düşme hattının sınırında geziyor, taraftarı uykusuz geceler geçiriyor, takımı güçlendirmeye kalkan yönetim tuhaf tuhaf transferler yapıyor.
Bir zamanlar 33 yaşındaki Walsh''i aldı diye eleştirilmişti Beşiktaş; şimdi Galatasaray''ın gol umudu olarak kadrosuna kattığı Gomis, başkan Burak Elmas''tan topu topu 10 yaş küçük!

Yaşı 36! Suudi Arabistan Ligi''nde bile artık tutunamamış. Galatasaray 30 yaşındayken forma giydirdiği adamı 6 sene sonra kurtarıcı olarak geri alıyor.
İyi bir Galatasaraylı olan Ata Demirer''in paylaşımı aslında bu transferi en iyi şekilde yorumluyor.

Demirer, 84 yaşındaki Morgan Freeman''ın fotoğrafını koyduğu paylaşımında şöyle diyor:
"Transferde gaza bastık! Sırada 6 numara var"

Enteresan değil mi? Hani Galatasaray''ın gençlik stratejisi vardı, çöpe mi atıldı? Ne yani Gomis geleceğe bir yatırım mı?
Gelelim kaleciye...

Bir zamanlar kalesinde Simoviç, Taffarel gibi dünya yıldızları vardı.
Şimdi Pena''yı alıyor Barcelona''dan! Ama B takımından! Üstelik B takımında da sürekli oynayabilen ilk 11 kalecisi de değil.

22 yaşında, gelecek vadetmiyor olacak ki; Barcelona A takımına burnunu bile uzatamamış! Şu anda beğenilmeyen Fatih ve İsmail''den iyi olduğu bile şüpheli.
Galatasaraylı taraftarlar bu sezon daha çok saç baş yolacak gibi!

Şimdi bir de 6 numara alınacağından söz ediliyor. Duyduğum isimlerin de bunlardan farkı yok. Laf olsun, torba dolsun misali "Daha ne alın işte transfer yaptık" demek için mi transfer yapılıyor?

Sonuç olarak şunu söyleyeyim; ben 3 büyükler olmadan ligdeki zirve yarışının Türk futboluna değer ve seyir zevki katmadığına inanırım.
Görüyorsunuz işte, ne oldu bu sene?

Hadi Fenerbahçe ile Beşiktaş biraz bir şeyler veriyor da; bu şekilde Galatasaray nereye!
Söylemeye dilim varmıyor ama nereye varacak Galatasaray böyle?

Yazarın Diğer Yazıları