Sürekli “kandırılıyorsunuz” dedi, iktidarı uyardı! Fatih Altaylı CIA'nın yeni FETÖ'sünü açıkladı

Sürekli “kandırılıyorsunuz” dedi, iktidarı uyardı! Fatih Altaylı CIA'nın yeni FETÖ'sünü açıkladı
Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, CIA’nın FETÖ’den sonra Türkiye’deki yeni maşasının Afganlar olabileceği uyarısında bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana FETÖ''yü CIA ile ilişkili olmakla suçlayan AKP’nin, yıllarca ABD’ye ve CIA’ye çalışmış Afganlara kucak açmasının hiçbir mantığı olmadığını savunan Altaylı, “ABD’nin maşası olmakla suçladıkları FETÖ’den muzdarip olduğunu iddia eden ve bunların darbe ve iç savaş girişiminden mağduriyet çıkaran iktidar partisi nasıl oluyor da ABD’nin ve CIA’nın yetiştirdiği bu Afganlı gençleri Türkiye’ye böyle fütursuzca sokuyor. Var mı bunun bir mantığı, bir izahı” diye sordu.

Altaylı, “Madem ABD ve CIA, FETÖ’yü kullanarak ile Türkiye’de darbe yapmak, iç kargaşa çıkarmak istiyordu aynı ABD ve CIA’in yıllardır Afganistan’da eğittiği bu Afgan savaşçılarla aynı şeyi denemeyeceğinin garantisi var mı! Bunların yarın öbür gün bir toplumsal kargaşayı tetiklemeye kalkışmayacağının, o çok korkup sürekli gündemde tuttuğunuz darbe izin zemin hazırlamayacağının ya da Allah muhafaza darbecilerin yanında Türk halkına karşı savaşmayacağının teminatı kim! Sürekli olarak “Kandırılanlar” mı!” Değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Altaylı’nın Habertürk’teki yazısının ilgili kısmı:

Dünyanın en mağdur partisi olarak siyasi tarihe geçecek olan bir parti var.

Adı Ak.

Sürekli mağdur.

Ancak ilginçtir.

Bu sürekli mağduriyetin sebebi, sürekli olarak yaptığı hatalar ve sürekli olarak takındığı “Ben bilirim. Siz ne bileceksiniz. Siz kim oluyorsunuz da bize akıl veriyorsunuz” tavrı.

Ak Parti’nin en büyük mağduriyetlerinden birisi ise 15 Temmuz Darbe girişimi ve FETÖ’nün kendisini iktidardan alaşağı etmek için yaptığı girişimler.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz.

Mağduriyet zirveleri.

Oysa Ak Parti FETÖ konusunda başta ben olmak üzere, pek çok kişi tarafından yıllarca uyarıldı.

Ben The Cemaat konusunda Ak parti öncesi başlayan ve Ak Parti döneminde de süren uyarılarım sonucunda “Din düşmanı” olarak tanımlandım, sürekli hedef oldum.

Ergenekon davaları döneminde tek bir leke bulamadıkları için içeri atamadılar belki ama 17-25 Aralık döneminde itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar.

The Cemaat ile ilgili uyarıları dinlemeyen Ak Parti ise sonunda Cemaat ile olan ilişkisinden mağduriyet çıkardı ve darbe girişiminden bu yana Cemaat’ı CIA ile ilişkili olmakla, Türkiye’de ABD adına iş kotarmakla, Dünya’da Türk okulları adı altında CIA faaliyeti yürütmekle suçluyor.

Muhtemelen de haklıdır.

Fakat aynı AK Parti iktidarı bu kez de Afganistan’dan gelen yüzbinlerce “Erkek savaşçıya” kucak açıyor.

Bunlar Afganistan’da yıllarca ABD’ye ve CIA’ye çalışmış Afganlar.

Zaten bu yüzden Taliban’dan kaçtıkları söyleniyor.

İyi de, ABD’nin maşası olmakla suçladıkları FETÖ’den muzdarip olduğunu iddia eden ve bunların darbe ve iç savaş girişiminden mağduriyet çıkaran iktidar partisi nasıl oluyor da ABD’nin ve CIA’nın yetiştirdiği bu Afganlı gençleri Türkiye’ye böyle fütursuzca sokuyor.

Var mı bunun bir mantığı, bir izahı.

Madem ABD ve CIA, FETÖ’yü kullanarak ile Türkiye’de darbe yapmak, iç kargaşa çıkarmak istiyordu aynı ABD ve CIA’in yıllardır Afganistan’da eğittiği bu Afgan savaşçılarla aynı şeyi denemeyeceğinin garantisi var mı!

Bunların yarın öbür gün bir toplumsal kargaşayı tetiklemeye kalkışmayacağının, o çok korkup sürekli gündemde tuttuğunuz darbe izin zemin hazırlamayacağının ya da Allah muhafaza darbecilerin yanında Türk halkına karşı savaşmayacağının teminatı kim!

Sürekli olarak “Kandırılanlar” mı!

Onlar sizi “Alınları secde görüyor” diye kandırmışlardı.

Bunlar ne diye kandırıyor.

Onu da bir gün öğrenecek miyiz!

NOT: Her şeyi bilecek kadar cahil olanların bu yazıyı da umursayacaklarını zannetmiyorum. Ama yine de tarihe not düşelim diye yazıyorum.

İlgili Haberler