Hak edişi ödenmeyen şirket konkordato ilan etti

Hak edişi ödenmeyen şirket konkordato ilan etti
Kurulduğu 1992 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışında çok sayıda elektrik dağıtım şirketlerinin alt yapı işini üstlenen Yılmaz Elektrik A.Ş hak edişi ödenmediği için konkordato ilan etti. Ortalama 2 bin 500 kişinin çalıştığı şirketten yapılan açıklamada bazı dağıtım şirketlerinin hakediş bedelini ödememesi nedeniyle faaliyet sürdürülen bölgelerde işlerin aksadığını vatandaşların ve çalışanların mağdur olduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, “2021 yılı itibariyle ülkemizde ve dünyada etkisini arttırarak devam eden Covid 19 salgını ve bağlı nedenleri ile döviz ve emtia fiyatlarında öngörülemeyen olağan dışı yükselişler meydana gelmiştir. Elektrik dağıtım şirketleri ile yapılan görüşmelerde fiyat farkına ilişkin taleplerimiz uygun görülmemiş olmasına rağmen, Yılmaz Elektrik üzerine düşen taahütlerini eksiksiz olarak yerine getirmiş ve bir yaptırım uygulanmamasını adına asla çalışmalarından çekilmemiştir” denildi.

Hak edişlerin ödenmemesi sebebiyle nakit akışında sıkıntı yaşadıklarını belirten yazılı açıklama şöyle:
Sektörde yaşanan bunca sorunun yanında, bir de sahadaki emekelerimizin karşılığı olan hak edişlerimizin ödenmemesi üzerine nakit akışımızda sorunlar yaşanmıştır. Sakarya Eletrik Dağıtım A.Ş.’nin başlattığı ve sonrasında da bazı elektrik dağıtım şirketlerinin takip ettiği haksız ve hukuka aykırı olarak teminat mektuplarının nakde çevrilmesi neticesinde; şirketimiz tarafından , işletmenin bütünlüğünün bozulmaması, sürdürülebilirliğinin zedelenmemesi kaydıyla tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın haklarının korunması, alacaklıların alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla konkordato müessesine başvurulmuştur. Sakarya Elektrik ve Dağıtım A.Ş.’nin başlatmış olduğu bu hukuksuz işlem sonucunda; tüm çalışanlarımız, alt yüklenicilerimiz, iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz ile birlikte faaliyetlerini sürdürdüğümüz bölgelerde işlerin aksaması nedeniyle de vatandaşlarımız ve çalışanlarımız bu mağduriyetleri en yoğun olarak hisseden taraf olmuştur.  Konkordato ilanı, kanunen tanınmış bir hak olup; Yılmaz Elektrik’in iflas ettiği ya da battığı anlamına gelmemektedir. Borçlarımızı yeniden yapılandırarak, şirketimizin tecrübesi, iş gücü kalitesi ve kapasitesiyle eskisinden daha güçlü bir şekilde bu süreçten çıkacağımızı; çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve tedarikçilerimizin mağduriyetlerini büyütmeden, sıkıntılarına çözüm bulacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.