Hakan Aygün: Kılıçdaroğlu 'helalleşme yolculuğu'na çıkarak Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

Hakan Aygün: Kılıçdaroğlu 'helalleşme yolculuğu'na çıkarak Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı
Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'helalleşme yolculuğu'na çıkarak Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığını öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, "Helalleşme yolculuğuna" çıkacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı 4 dakika 30 saniyelik videoyu, "Ben ömrümde, ülkemizde nefreti ve sevgiyi gördüm. Artık sevgi kazansın istiyorum. Ülkemizin iyileşmeye, helalleşmeye ihtiyacı var. Helalleşmek geçmişi değiştirmez ama geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım" başlığıyla paylaştı.

"ADAYLIK AÇIKLAMA KONUŞMASI"

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu açıklamalarını değerlendiren Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, CHP Lideri’nin paylaştığı video ile "Cumhurbaşkanlığı''na adaylığını ilan ettiğini" öne sürdü.

Aygün, helallik istemenin Türk adetlerine göre yola çıkılırken istenen bir şey olduğunu belirterek, "Bu aslında bir ‘adaylık açıklama’ konuşması. Kılıçdaroğlu, ''ben CHP''deki işimi ancak bitirebildim'' dedi" ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKIYOR MU?

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarındaki püf noktanın ‘tarafsız Cumhurbaşkanı’ olduğunu belirten Aygün, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı olursa genel başkanlığı bırakacak. Kendisi, Türkiye’yi böyle bir sürece hazırlıyor. Bunun için de toplumun tüm kesimleri ile helalleşmek istiyor. Partisiyle de helalleşiyor aslında. Kılıçdaroğlu, muhtemelen seçimlerden önce ‘ben tarafsız Cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanlığı’na adayım. Parti sıfatını üzerimden atarak, Türkiye’yi eski değerlerine döndüreceğim’ mesajını verecek. Bugünkü konuşma tarihi bir konuşmadır aslında. Bence Kılıçdaroğlu CHP’nin bir adım önünde, klasik CHP’nin hep bir adım önünde gitti. Bir daha bir adım önde gitmeye hazırlanıyor.”

İlgili Haberler