Hakimden mağdura ilginç yanıt: “Korkunun ecele faydası yok”

Hakimden mağdura ilginç yanıt: “Korkunun ecele faydası yok”
2018 yılının Aralık ayında meydana gelen ve dokuz kişinin öldüğü yüksek hızlı tren (YHT) kazasının ikinci duruşması yapıldı. Duruşmada mahkeme başkanı yaralı kurtulduğu kaza sonrası trene binmeye korktuğunu söyleyen mağdura “Korkunun ecele faydası yok diye bir atasözü vardı” dedi.

Ankara’da 2018 yılının Aralık ayında meydana gelen ve üçü makinist dokuz kişinin öldüğü yüksek hızlı tren kazasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Ankara Adliyesi’nde başladı. Gazetede Duvar’dan Serkan Talan’ın haberine göre, Mahkeme başkanı, yaralı kurtulduğu kaza sonrası trene binmeye korktuğunu söyleyen mağdura “Korkunun ecele faydası yok diye bir atasözü vardı” dedi.

KILAVUZ TREN ÇARPMIŞTI

Ankara’da 13 Aralık 2018 tarihinde dokuz kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı hızlı tren kazasına ilişkin 10 sanık hakkında açılan davanın ikinci duruşması Ankara 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Ankara ile Konya arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile rayları kontrol için bulunan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin davanın ilk duruşmasında 10 sanık dinlenmişti. İkinci duruşmaya ise kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarının ve yaralıların ifadeleriyle devam edilecek.