Pazara giden emekli gazeteci hiçbir şey alamadan geri döndü. Sadece fotoğrafları çekebildi

Pazara giden emekli gazeteci hiçbir şey alamadan geri döndü. Sadece fotoğrafları çekebildi
Emekli gazeteci Cemal Köyük, alışveriş yapmak üzere gittiği markette sebze fiyatlarını görünce hiçbir şey alamadan döndü. Sebze fiyatlarının fotoğraflarını çekip paylaşan Köyük, “Ne yaşıyoruz?” diye sordu.

Son dönemde enflasyon, ithalata bağlı tarım politikası ve artan girdi maliyetleriyle birlikte sebze meyve fiyatları da tarihi rakamlara yükseldi.

Emekli gazeteci Cemal Köyük ise alışveriş yapmak için gittiği markette fiyatları görünce kayıtsız kalamadı. Hiçbir şey almadan dönen Köyük, etiketlerin fiyatlarını sosyal medya hesabından paylaşırken duruma da tepki gösterdi.

Ümit Besen’in "Alışmak Sevmekten Daha Zor Geliyor" şarkısını hatırlatan emekli gazeteci, “Buyurun az önce çektim bunları. Her gün konuşuluyor. Hiçbir şey değişmiyor. Alıştık galiba… Ne yaşıyoruz?” ifadelerini kullandı.

Köyük’ün paylaştığı fiyatlar ise kilogram başına şöyle:

Salkım domates: 29,90 lira
Hıyar: 18,90 lira
Taze soğan: 15,95 lira
Kırmızı biber; 37,90 lira
Sivri biber: 28,90 lira
Dolma biber: 46,90

Öte yandan ilerleyen günlerde fiyatlarda artışın devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar gıdada fırtınanın Mayıs ayıyla birlikte tavan yapacağını dile getiriyor.

Şöyle ki; motorine peş peşe gelen zamlar, gübre fiyatlarının yüzde 400 artması, tarımın yeterince desteklenmemesi nedeniyle verimli tarım arazileri atıl bırakıldı. Ekilen ürünler ise gübresiz kaldı. İç pazarı derinden sarsacak düşüşün ise fiyatları patlatması an meselesi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya''da bir grup esnaf kent merkezindeki Şire Pazarı''nda Erdoğan lehinde sloganlar atarak doların düşüşünü davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlamışken, artan fiyatlar için ise kimse sesini çıkarmıyor...

 

İlgili Haberler