Halkbank’ın reklamı kafa karıştırmıştı. Tartışmalı reklamını çeken ajansın sahibi konuştu

Halkbank’ın reklamı kafa karıştırmıştı. Tartışmalı reklamını çeken ajansın sahibi konuştu
Erdoğan’ın kur garantisi açıklamasının hemen ardından yayınlanan Halkbank reklamı tartışmalara neden olmuştu. O reklamı çeken ajanstan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kur garantisi düzenlemesini yayınlamasının hemen ardından yayınlanan Halkbank reklamı tartışmalara neden olmuştu.

Erdoğan’ın mesajının ardından bankanın Türk Lirasına ekstra avantaj sağlanacağını belirten reklam filmi yayınlaması, “Erdoğan’ın açıklayacağı düzenleme önceden biliniyor muydu?” sorularına neden oldu.

REKLAMI ÇEKEN AJASNTAN AÇIKLAMA

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Renosans Reklam Ajansı''nın sahibi Sedat Tunç, iddiaları yalanladı.

Tunç, söz konusu reklamın neredeyse 1 yıl önce çekildiğini söyleyerek, "Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane''de çekildi. Oradan da soruşturabilirsiniz. Yeni çekilen bir reklam değil. Böyle bir ürünle alakalı müşterimizin bizimle talebi vardı. Konjonktür uygun olduğu için dün yayınladık. Bir reklam çekiminin süresi en az 1 ay, dolayısıyla böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Reklam ajansının Twitter hesabından 14 Aralık tarihinde paylaşılan ve gerek kıyafetler gerekse ortam itibarıyla dün yayınlanan reklam çekiminin arka plan görselleri olduğu iddiası ortaya atılan fotoğraflarla ilgili olarak ise Tunç, "Geçen hafta 14 Aralık''ta çektiğimiz Paraf kampanyasının set fotoğrafları. Paraf''ın yeni yıl reklamıydı." dedi.

"KİMSENİN BİR ŞEY BİLDİĞİ YOK"

Erdoğan''ın açıklayacağı tedbirlerle ilgili bilgileri olmadığını ifade eden Tunç, "Kimsenin öyle bir şey bildiği yok. Bunlar doğru değil. Böyle bir şey olsa hiçbir akıl sahibi insan çıkıp da ''reklamı yayınlayayım'' demez zaten. 17 Ocak''ta çekilen bir reklamdı. Biz TL ile alakalı bir reklam yapmıştık, konjonktür uygun olduğu için de reklamı girdik, bu kadar. Ekstra başka bir şey aramanın anlamı yok. Biz iyi niyetli işler yaptık, böyle bir şey olacağını düşünmedik." diye konuştu.

İlgili Haberler