Robin Hoood'u yanlış anlamışlar. Ekonomide yeni sistemin adını FOX TV'nin muhabiri koydu

Robin Hoood'u yanlış anlamışlar. Ekonomide yeni sistemin adını FOX TV'nin muhabiri koydu
Gazeteci Kubilay Tümen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yeni mevduat sistemine ilişkin dikkat çeken bir analizde bulundu. Tümen, sistemin adını “Yerli ve Milli Robin Hood” sistemi olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın kabine toplantısının ardından duyurduğu dövize endeksli TL mevduat programı Türkiye''nin gündemine oturdu.

FOX TV''nin muhabiri Kubilay Tümen, “Yerli ve Milli Robin Hood Sistemimiz” diyerek yeni mevduat sistemini açıkladı.

“Milyonlarca vatandaşın ödediği vergilerle toplanan paraları, vatanseverliğini(!) göstermek için paracıklarını dolar yerine garantili faiz hesabına yatıran bir avuç zengine aktarıyor.” ifadelerini kullanan Tümen, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nden ödenecek olmasının adil olmadığını ifade etti.

“Yeni ekonomik modelin özeti şu“ diyerek sözlerine devam eden Tümen, “Devlet parası olana para verecek. Çok parası olan çok para kazanacak” sözleriyle ise yeni sistemi özetledi.

Tümen, söz konusu sistemle birlikte çoğunluğu asgari ücretle geçim derdi çeken ve halk ekmek kuyruklarında ucuz ekmek sırasında bekleyen halk için durumun değişmediğini ise şu sözlerle aktardı:

“Bankada parası olmayanlar, 1,25 liralık ekmek için kuyruğa girenler için değişen bir durum yok.”

 

İlgili Haberler