Halkın Endişesi korku İmparatorluğu

Halkın Endişesi korku İmparatorluğu
İYİ Parti'nin başlattığı “Anlat Hemşehrim, Dertleşelim” projesinin Koordinatörü ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sultan Neslihan Seven, vatandaşların en çok Türkiye’de yaşatılan korku imparatorluğundan dert yandığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanlığı Mahalli İdareler ve Gençlik Kolları’nın başlattığı “Anlat Hemşehrim, Dertleşelim” projesi kapsamında Türkiye turuna çıkan parti otobüsü Fethiye, Muğla, Denizli, Aydın ve Manisa’dan sonra Çanakkale’de vatandaşın derdini dinledi. Cumhuriyet Meydanı’nda İYİ Parti otobüsü önünde kurulan çadırlarda vatandaşlarla sohbet eden Çanakkale İl ve Merkez İlçe Başkanlığı, partiye üye kayıtlarını da yaptı. Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, “Halkımızın dertlerini dinlemeye, derman olmaya geldik” dedi. Proje Koordinatörü ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sultan Neslihan Seven, vatandaşların en çok Türkiye’de yaşatılan korku imparatorluğundan dert yandığını söyledi.

Seven, CHP ve MHP’li vatandaşların yanı sıra AKP seçmeninin de İYİ Parti’ye büyük ilgi gösterdiğini, çok sayıda partilinin kendilerine katıldığını ifade etti. Seven, “AKP’li olan vatandaşların yüzde 80’i İYİ Parti’ye üye oluyor. Bir kısmı ise, ‘Oğlum memur, kızım memur, korkuyorum’ diyerek üye olmak istemiyor. Yine de isimlerini yazdırıp iletişim bilgilerini bırakıyorlar” dedi.

İnsanların “AKP’den bıktık artık, ülkenin hali ortada” eleştirilerini sıkça dile getirdiklerini aktaran Seven, şöyle devam etti:

İnsanlarımız ülkenin durumundan son derece mutsuzlar. Adaletten ekonomiye eğitimden tarıma birçok alandan şikâyetçiler. Gençler geliyor, ‘en iyi eğitimi alsak da AK Partili olmadığımız için işe girme şansımız yok’ diye dert yanıyorlar. Liyakatin değil particiliğin esas alındığını belirtiyorlar. Türkiye’nin umudu olarak İYİ Parti’yi ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i görüyorlar. Köprüden önceki son çıkışın İYİ Parti olduğunu dile getiriyorlar. Size de bir şans vereceğiz diyorlar.”

Parti otobüsüne ziyarete gelen insanların dertlerini anlattıktan sonra İYİ Parti’ye üye olmak istediğini bildiren Sultan Neslihan Seven, projenin amacının üye yapmak olmamasına rağmen çok fazla talep gelince üye standı oluşturduklarını belirtti. Gittikleri bütün illerde büyük ilgi gördüklerini belirten Seven, şöyle dedi: “Gelen vatandaşlarımızı partimize üye yapıyoruz. Her gittiğimiz ilde üyelik sıraları oluyor. 3-4 saat içerisinde 400 üye yaptığımız oldu. Yoğun ilgi sebebiyle projeyi tüm Türkiye’ye genişletmeyi hedefliyoruz.

Tüm illerde arkadaşlarımız çalmadık kapı sıkmadık el bırakmamak üzere çalışmalara başlayacak. Şehirlerin her meydanına bir stant kurarak milletimizin derdini dinlemek istiyoruz. Projemizi Fethiye’den başlattık. Daha sonra Muğla, Aydın, Denizli, Çanakkale illerimizi ziyaret ettik. Dün de arkadaşlarımız Keşan’daydı.” “Anlat Hemşehrim, Dertleşelim” projesi kapsamında Türkiye’yi dolaşan otobüsün dördüncü durağı Manisa olmuş, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda stant açmıştı. İYİ Parti İl Başkanı Tamer Akkal, “Bu proje, bugüne kadar susturulan halkımızı konuşmaya alıştırmak için gerçekleştirildi. 16 yıldır baskıyla susturulan halkımızı dinleyerek sorunların çözüme ulaşacağını düşünüyorum” demişti.

Bu arada, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin “Şehrim 2023” adını taşıyan otobüslerini uğurlarken söylediği, “Bu proje Türkiye’de daha önce hiçbir partinin yapmadığı bir ilktir” sözlerine cevap verdi. Dervişoğlu, “Şehrim 2023 otobüslerinizin de yolu açık olsun, ama bu proje Türkiye’de bir ilk değil. İYİ Parti’nin ‘Anlat Hemşehrim, Dertleşelim’ projesi 10 gündür yollarda” dedi. Dervişoğlu, 28 Şubat 2018 Çarşamba günü İYİ Parti Genel Merkezi önünde yapılan törenle İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın ‘Anlat Hemşehrim, Dertleşelim’ projesi çerçevesinde, parti otobüsünün köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşıp, vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere, ekibiyle birlikte yola çıktığını hatırlattı.

İlgili Haberler