Hava korsanıyla selfie!

Hava korsanıyla selfie!
Mısır'dan kalkan uçağı kaçırarak Kıbrıs Rum Kesimi'ne indiren Mısırlı Seyfettin Mustafa ile bir yolcunun selfie çektirdiği ortaya çıktı.

Mısır'ın İskenderiye kentinden başkent Kahire'ye gitmek üzere havalanan Mısır Havayolları'na ait uçağı, Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indiren hava korsanı Seyfettin Mustafa'nın uçakta selfie çektiği ortaya çıktı. Mısır resmi haber ajansı MENA, hava korsanının K38 No'lu koltukta oturan Mısır vatandaşı İbrahim Samaha olduğunu duyurmuştu.

Ancak daha sonra uçağı kaçıran kişinin Samaha değil, geçmişte Mısır askeri istihbaratında subay olarak görev yapan Seyfettin Mustafa olduğu ortaya çıktı.

İLGİNÇ İSTEKLER

Üzerinde canlı bomba yeleği bulunduğunu söyleyen Mustafa, Larnaka’da eski eşi Marina Parashu’ya bir mektup vermiş ve Mısır cezaevlerinde bulunan bazı kadın hükümlülerin serbest bırakılmasını istemişti.

Parashu da hava korsanı eski eşinin daha önce ismi açıklanan öğretim üyesi İbrahim Samaha değil, geçmişte Mısır ordusunda subaylık yapan Seyfettin Mustafa olduğunu açıkladı. Mısır da daha sonra hava korsanının kimliğini doğruladı.

Saatler süren dehşet anlarının ardından teslim olan hava korsanı tutuklandı. Yolcuların tamamı kurtarıldı. Mısır hükümet sözcüsü, hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söylemişti.


Kaynak: Hürriyet