Kredi çekenler e-Devlet'ten patır patır iptal ediyor. Hayat sigortası primleri geri alınabiliyor mu?

Kredi çekenler e-Devlet'ten patır patır iptal ediyor. Hayat sigortası primleri geri alınabiliyor mu?
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan, 'hayat sigortası' ile ilgili haber, yayımdan kaldırılarak konu ile ilgili açıklama, SEDDK'dan geldi.

Hürriyet Gazetesinde iki gün günce hayat sigortası ile ilgili bir haber yayımlandı. Haberde bankalardan çeşitli krediler çekilirken gerçekleşen hayat sigortası primlerinin e - Devlet üzerinden yapılan başvuruyla geri alabilme imkanı olduğu yazıldı. 

Haberde imzası bulunan Burak Taşçı, bu olanak için vatandaşların neler yapması gerektiğini tek tek anlattı. 

Bu haber ise ilk olarak sosyal medyada ses getirirken, insanlar bu işlemi yapmak için siteye girdiklerinde yoğunluk sebebiyle hata aldı. 

Bugün e- Devlet üzerinden başvurularda bir sıkıntı yaşanmamasına rağmen Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu''ndan (SEDDK) yapılan açıklama kafaları karıştırdı. 

BÖYLE BİRŞEY YOK

SEDDK tarafından yapılan açıklamada e-başvuru sisteminde böyle bir özelliğin olmadığı belirtilen açıklamada "Son dönemde çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medyada Sigortacılık ve Özel Emeklilik E-başvuru Sistemi hakkında bir takım yanlış bilgiler verilerek, vatandaşları yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu görülmektedir. Sigortacılık ve Özel Emeklilik E-başvuru Sistemi, yaşanan uyuşmazlıklara ilişkin başvuruların kurumumuzca hızlı ve kolay bir şekilde değerlendirilebilmesini teminen kurulmuştu" denildi. 

HÜRRİYET''TEN HABER KALDIRILDI

Büyük yankı uyandıran Hürriyet''ten Burak Taşçı''nın haberi  SEDDK''nın açıklamasının ardından siteden kaldırıldı. Dün de Hürriyet gazetesinde iş hayatı üzerine yazılar kaleme alan Noyan Doğan e- Devlet üzerinden hayat sigortası primlerinin iptal edilemeyeceğini yazdı. 
 

İlgili Haberler