Haydi artık anır!

Haydi artık anır!
Haydi artık anır!

“Adı Hüseyin olan biri ABD Başkanı seçilirse anırırım” diyen gazetecinin sözünü tuttuğunu görmek isteyenler Taksim M

Anırmak için daha neyi bekliyorsun
Hadİ Engin Ardıç. Bol keseden atıp tuttun! “Obama Başkan olsun eşek gibi anırırım” dedin. Hadi şimdi anır!

4 Kasım 2007: Engin Ardıç Akşam Gazetesindeki köşesinde, ’Adı Hüseyin olan biri ABD Başkanı olursa Taksim’de anırırım’ diye yazdı: “Hillary’nin en büyük rakibi Barack Obama’nın da göbek adı Hüseyin... Düzeltiyorum: Göbek adı Barack, asıl adı Hüseyin. Kıl kapılmasın diye tersini kullanmaya çalışıyor. Onun da kampüs ya da bazı Hollywood ” mahfilleri “ dışında hiçbir ağırlığı yok. En büyük destekçisi, bizim koca popolu Girit kızı Jennifer Aniston. Adı Hüseyin olan biri Amerika’ya başkan seçilsin, çıkar Taksim Meydanı’nda anırırım.”
Gel zaman git zaman aradan bir yıl geçti. 4 Kasım 2008 günü ABD’liler 44. başkanlarını seçmek için sandığa gittiler. Yarışta öne çıkan iki adaydan biri ezici farkla kazanmıştı. Ama o da ne: bu adam bir zenci! Daha fenası adı Hüseyin! Artık Ardıç için geri sayım başlamıştı. Bu işler öyle iki yazıda bir ulusalcılara salça olmaya benzemezdi. Ortada belgelenmiş bir söz vardı. 

5 Kasım 2008:
Engin Ardıç’tan ses seda çıkmadı

6 Kasım 2008:
Anırmak bir yana, Ardıç “Başkan olamaz” dediği Hüseyin’in ne kadar da Amerikalı olduğunu ispatlamak için “Obama dönemi, ”Amerikan emperyalizminin şekere bulanıp yutturulduğu“ bir dönem olacaktır” yazdı.
Sağıra yatmak da bir yere kadar, internet siteleri bir yandan biz bir yandan Adıç’a anırma vaktinin geldiğini hatırlattık.

7-8 Kasım 2008: Engin Ardıç yine anırmadı

9 Kasım 2008: Taksim trafiği yoğundur. ATV-Sabah binası da trafik keşmekeşinin en yoğun olduğu kavşaklardan birinde, belki her gün niyet ediyordur ama trafiğe takılıyordur diye, üşenmedik metro güzergahını tarif eden bir harita yayımladık

10 Kasım 2008:
Engin Ardıç’tan yine ses seda yok. Söz konusu Atatürk ise senden beklenir, sakın “Dokuzu beş geçe anırmıştım ama siren seslerinden duyulmamıştır” diye kıvırmaya kalkışma, anırma nöbeti tutan bir ekibimiz takipte!..

11 Kasım 2008:
Olur ya üzerinden sene geçti, samimi olarak unutmuşsundur, son bir haftadır bir gazete okumamışsındır, internet kullanmamışsındır diye bir kez daha hatırlatıyoruz:  “Engin Ardıç bir yıl önce adı Hüseyin olan biri ABD Başkanı seçilirse Taksim’de anırırım” demiştin. Söz namustur Engin.  Haydi artık anır Engin, çünkü senin için namus günüdür!