20 Aralık gecesi kim devreye girdi? Küçük yatırımcı kârda mı zararda mı? Bakan Nebati kafaları karıştırdı

20 Aralık gecesi kim devreye girdi? Küçük yatırımcı kârda mı zararda mı? Bakan Nebati kafaları karıştırdı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün akşam katıldığı A Haber'de 20 Aralık gecesindeki dolar satışları için "O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar." dedi. Bakan daha önce ise "Çarpılan küçük yatırımcı oldu" demişti.

Dün akşam (27 Aralık) A Haber’de ekonomi gündemine dair konuşan Nebati, 20 Aralık tarihinde dolarda yaşanan düşüş ile finansal istikrarın sağlandığını kaydederek "Bu yılki cari açık 12 milyar dolar. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye cari fazlaya doğru gidiyor demek. Önümüzdeki yıl cari fazlaya doğru gidiyoruz. Turizm gelirlerimiz patlama yaptı. Önümüzdeki yıl hedeflerin ötesine geçeceğiz. Türkiye koptu gidiyor." ifadelerini kullandı.

BİNLERCE BİREYSEL SATICI DEVREYE GİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 20 Aralık gecesindeki dolar satışlarına yönelik iddialar için, “Kimse devreye girmedi” dedi. Nebati, “20 Aralık’ta kamu bankaları devreye girmedi. O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi” diye konuştu.

 

DAHA ÖNCE “ÇARPILAN KÜÇÜK YATIRIMCI OLDU” DEMİŞTİ

 

Bakan Nebati 23 Aralık''ta NTV''de Türkiye Ekonomi Modeli''ni anlattığı sırada ise A Haber''de yaptığı bu açıklamanın aksine "Çarpılan küçük yatırımcı oldu." demişti.

Bakan Nebati vatandaş tarafından yapılan dolar alımı konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar."

İlgili Haberler