Bakan Nebati: Olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Dolar 16’ya dayandı

Bakan Nebati: Olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ediyoruz. Dolar 16’ya dayandı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, mevcut küresel olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği''nin 21. Olağan Genel Kurulu''nda yaptığı konuşmasında; rakamlara dayanarak, Türkiye''nin dünyada yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini aktardı, ayrıca enflasyon ve büyümeye dair mesajlarını paylaştı.

"ÇABAMIZ ENFLASYONUN TÜRKİYE''DE MUTLAK SURETLE KONTROL ALTINA ALINMASI"
Bakan Nebati, burada yaptığı konuşmasında, "Tüm dünya son 40 yılın en yüksek enflasyon oranları ile karşı karşıya. Enerji, artan emtia fiyatları, taşımacılık maliyetleri tüm dünyada enflasyonun rekor seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Çabamız enflasyonun Türkiye''de mutlak suretle kontrol altına alınması ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemesidir." dedi.

"ÜLKEMİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"
Nureddin Nebati, konuşmasında büyümeye vurgu yaparak "Mevcut küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor. Öncü göstergeler bu yılın ilk çeyreğinde güçlü ve dengeli büyüme eğiliminin sürdüğünü gösteriyor.

İHRACATTA HER AY REKOR KIRILIYOR
İhracatta her ay yeni rekorlara imza atıyoruz. Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 23,4 milyar dolarlık ihracat ile tüm zamanların aylık ihracat rekorunu kırdık. Bu ay da enerji hariç ihracatımız, ithalatımızı geçmiş durumda." ş
eklinde açıklama yaptı.

İlgili Haberler