Helikopter orman yerine arabanın camını kırdı

Helikopter orman yerine arabanın camını kırdı
İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında müdahale etmek isteyen yangın söndürme ekipleri suyu yanlışlıkla yoldan geçen otomobilin üzerine döktü. Otomobilin camı kırılırken o görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

İzmir’in Çeşme ilçesinde makilikte başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyümüş ve yangınlar günün ilk ışıklarıyla yapılan müdahalelerin sonucunda tamamen kontrol altına alınmıştı.

İzmir’deki orman yangınlarını söndürme çalışmaları havadan ve karadan son hızıyla devam ederken, itfaiyelerin müdahalesini kayıt altına almak isteyen vatandaş ilginç bir durumla karşılaştı. Orman yangınına müdahale etmek için geçen yangın söndürme helikopterin yanlışlıkla başka yere suyu bırakması ilginç görüntülere şahit oldu.

Yangına müdahale etmek isteyen ekipler suyu yanlışlıkla yoldan geçen bir otomobilin üzerine dökmesi sonucu arabanın camı kırıldı. Olayda şans eseri yaralanan olmadığı bilgisi verilirken görüntüler ise izleyenleri korkuttu.

İZMİR’DE ÇIKAN YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ SARMIŞTI

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı''yı alevler sarmış, rüzgarın şiddeti nedeniyle alevler hızla ilerlemişti.

Muğla’nın Datça ilçesindeki yangının ardından bu kez İzmir’de dumanlar gökyüzüne yükseldi. Saat 13.30 sıralarında İzmir''in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’yı alevler sardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bölgemizde şiddetli rüzgar yangın tehlikesini arttırıyor. Lütfen çok dikkatli olalım” açıklamasında bulunmuştu.

İZMİR’DE BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada İzmir’in Kınık ilçesinde yangın çıktığı bildirildi. Orman Genel Müdürlüğü, “An itibariyle İzmir/Kınık Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. 2 helikopter, 16 arazöz ve 1 dozer cepheye sevk edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının çıkış sebebi de belli oldu.

Yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi.

Ayrıca yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı. Bölgedeki şiddetli rüzgâr nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor.

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Kaynak sırasında sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu başlayan yangınla ilgili 7 işçi, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği, Çeşme ilçesi Karaköy Mahallesi (104 ada 64 parsel) Karahisar mevkisinde, makilik arazi içerisinde 13,07.2022 günü saat 13.25 sıralarında meydana gelen yangınla ilgili açıklamada bulundu.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Valiliğin açıklamasında, “Söz konusu yangının, Eski İzmir Yolu kenarında Taşlıtepe Devlet Ormanı’nda Orman Genel Müdürlüğüne ve şahsa ait yaklaşık 2 hektar makilik arazide meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı tespit edilmiştir” açıklamalarına yer vermişti.

Yangının ortaya çıkma sebebini açıklayan İzmir Valiliği, Yangının, bir STK tarafından yapım çalışmaları sürdürülen hayvan barınağında çalışan işçilerin kaynak makinesi kıvılcımlarından çıktığı belirlenmiştir. Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine olayla ilgili 7 inşaat işçisi yakalanmış ve haklarında tahkikat başlatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler