Hep çekinirler, hep korkarlardı. İlk bir holding bildiri ile İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına karşı çıktı

Hep çekinirler, hep korkarlardı. İlk bir holding bildiri ile İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına karşı çıktı
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yankıları sürüyor. Sözleşmeden çıkılmasına gelen tepkiler arasında ise, iş dünyasından yükselen bir ses dikkat çekti. Özellikle, iktidarın "Eski Türkiye" dediği dönemde aktif olan ancak son yıllarda toplumda infial yaratan bir çok olayda sessiz kalmayı tercih eden sermaye dünyası adeta ezber bozdu. Gedik Holding'ten yaptığı açıklama ile, İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesinin hata olduğunu ve bu karardan dönülmesi gerektiğ

‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ve 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzaladığı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile “feshedildi.”

Karar Türkiye''nin gündemine otururken, iş dünyasından da İstanbul Sözleşmesi''ne sahip çıkan bir çıkış geldi. Özellikle AKP öncesi dönemde Türkiye''deki toplumsal gelişmelerde görüş belirten sermaye dünyası, son yıllarda ise ekonomide dahi yaşanan olaylarda sessiz kalmayı tercih ediyordu.

Ancak Gedik Holding''ten yapılan açıklama ile son dönemde oluşan bu gelenek bozuldu. Gedik Holding''in internet sitesinden yapılan açıklamada; "İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesinin hata olduğunu düşünüyor, bu karardan dönülmesi gerektiğine inanıyoruz." denildi.

Açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan tüm kadınları ve kız çocuklarımızı; birlikte yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın, ev içi şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan yaşlıları, engellileri, göçmen ve mültecileri, LGBTİ bireyleri kısaca herkesi korur. " ifadelerine yer verildi.