Babasından şiddet görmediğini anlatırken yardım işareti yaptı. Herkes el hareketinden anladı. Kurtarın bu çocuğu

Babasından şiddet görmediğini anlatırken yardım işareti yaptı. Herkes el hareketinden anladı. Kurtarın bu çocuğu
17 yaşındaki Beren, Instagram'dan yaptığı paylaşımda babası tarafından Bulgaristan'da tutulduğunu ve şiddet gördüğünü belirterek Türkiye'ye dönmek için yardım istedi. Kısa sürede gündem olan bu mesajın ardından paylaşılan bir videoda, Beren'in sorunun çözüldüğünü söylerken yaptığı "yardım edin" işareti dikkat çekti.

Türkiye, 17 yaşındaki Beren Çalışkan isimli kız çocuğunun yardım çağrısını konuşuyor...

Babası tarafından Bulgaristan''da tutulduğunu ve şiddete uğradığını duyuran Beren, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda yüzünün kanlar içindeki halini paylaşarak yardım istedi. 

Kısa sürede gündem olan paylaşımın ardından Beren''in Intagram hesabından bir video paylaşıldı. Beren''in yer aldığı ve arka taraftan babasının sesinin duyulduğu bu videoda Beren, "Ben iyiyim şuan. Babamla hiçbir sorun kalmadı, uzlaştık. Yeni bir sayfa açacağız" dedi. Babasının yönlendirdiği duyulan Beren''in bunları söylerken yaptığı el hareketi ise dikkatlerden kaçmadı.

Beren bu konuşma sırasında babasına fark ettirmeden "yardım çağrısı" anlamına gelen el hareketini yaptı. 

Bu video yayınlandıktan kısa bir süre sonra silindi ve yerine çekilen yeni videoda bu kez babası da yer aldı. Bu videoda baba kızını öperek görüntü verdi. Ancak paylaşıma bir önceki videoya ilişkin yorum yağınca bu görüntüler de silindi. Şuan Beren''in hesabında yalnızca "Bugün yaptığım paylaşım için özür dilerim kimseyi endişelendirmek istemedim. Ailemle anlaştık sorun yok." şeklindeki not bırakıldı. 

SOFYA BÜYÜKENÇİLİĞİ''NDEN AÇIKLAMA

Gelişmeler Üzerine Türkiye''nin Sofya Büyükençiliği''nden açıklama geldi. Büyükelçiliğin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Konuyu araştırıyoruz." denildi.

“AKŞAM 16:00 İZMİR OTOBÜSÜNE BİNİP SABAHA KARŞI 04:00 GİBİ İZMİR''DE OLACAĞIM”

Beren yaptığı son paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Anneannemin evinden sonunda çıktım. Akşam 16:00 İzmir otobüsüne binip sabaha karşı 04:00 gibi İzmir''de olacağım umarım. Babam haklarından vazgeçti bu sabah. Eve döndüğümde sosyal hizmetlerle görüşeceğim. Annem boşanana kadar yurtta veya çocuk evinde kalacağım. Babamın cezası ne olacak henüz emin değilim eve döndüğümde göreceğiz."

Beren''in yardım istediği diğer paylaşımları şu şekilde:

 

 

İlgili Haberler