Herkesin gözü dolardayken euro atak yaptı

Herkesin gözü dolardayken euro atak yaptı
Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Euro 10,32 liraya kadar çıktı ve tarihi rekorunu kırdı. Dolar tekrar 8.42 seviyesine ulaştı. Gram altın ise 509 liradan işlem görüyor.

Tarihi rekoru kırdı

Piyasalarda dolar yerine bu kez Euro''dan atak geldi. Haftanın ikinci gününde Euro güne yüzde 0,5 artışla başlayarak 10,32 liraya kadar çıktı ve tarihi rekorunu kırdı.

EURO REKOR KIRDI

ABD Doları karşısında bugün son 4,5 ayın en yüksek seviyesi olan 1,2262''li gören Euro, Türk Lirası karşısında da tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Euro/TL bugün düne göre yüzde 0,5 artışla 10,3202 seviyesine kadar yükseldi. Bundan önceki rekor 14 Mayıs''ta 1,3044 ile kırılmıştı.

Euro, 11.03 itibarıyla düne göre yüzde 0,57 artışla 10,3090 seviyesinden işlem gördü.

Küresel piyasalarda dolar, beklentilerin altında açıklanan ABD verisi ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faizlerin sabit tutulacağına yönelik açıklamalarının yatırımcıların enflasyon nedeniyle faizlerin artacağına yönelik endişelerini bastırmasıyla son dönemlerde seyrettiği aralığın en düşük seviyesinde.

BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş, Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alındı. Yerine Semih Tümen atandı.Resmi Gazete’de mart ayında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Ardından dört başkan yardımcısından biri olan Murat Çetinkaya görevden alındı yerine Mustafa Duman atandı.