Hilal kaplan bugün Hulusi Akar'ı öve öve bitiremedi. Geçen hafta ''Darbe olasılığı var'' diye yazmıştı

Hilal kaplan bugün Hulusi Akar'ı öve öve bitiremedi. Geçen hafta ''Darbe olasılığı var'' diye yazmıştı
Darbe hazırlığı olduğu iddiasıyla gündeme gelen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, son yazısında TSK ve Savunma Bakanı Hulisi Akar’a övgüler düzdü.

Geçen hafta ''Darbe olasılığı var'' diye yazmıştı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, YAŞ toplantısının yapıldığı gün yayımlanan yazısında "Garip bir hareketlilik var, benden söylemesi" diyerek darbe imasında bulunmuştu.

Kaplan’ın yazısı “Dilinin altında Hulusi Akar mı var” sorusunu akıllara getirmişti.

Hilal Kaplan bu haftaki "Biz hazırız" başlıklı yazısında ise TSK''yı öve öve bitiremedi.

Kaplan şunları yazdı:

"Millî savunma sanayiimiz de askerî başarılarımıza paralel olarak aynı başarı ivmesinde ilerliyor.
Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken artık millî piyade tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, Fırtına obüslerimizi, ÇNRA''larımızı, ATAK helikopterlerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz.
Dünya genelindeki savunma sanayii şirketleri arasında yedi şirketimiz bulunuyor.
Bu tabloya SİHA''ların özellikle Libya ve Karabağ''daki mücadelede küresel savaş anlayışını alt üst eden başarılarını da eklerseniz, bugün neden Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya bölgesindeki öncü aktörlerden biri haline geldiğimizi anlamak kolaylaşır.

Bu aşamaya gelinmesinde FETÖ cerahatinden kurtulmanın yanı sıra Hulusi Akar''ın "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, akıl ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, görev ve sorumluluklarının bilincinde, milletimizin emrindedir" diyerek defaatle çizdiği çerçevenin takip edilmesinin de payı büyüktür.
Asırlar sonra ve özellikle son beş yıl içerisindeki atılımlarla üç kıtada sadece diplomatik ve yumuşak güç olarak değil, askerî güç olarak da varız. Kast etmek istedikleri büyük resim budur ve onu canımız pahasına korumayı hem atalarımıza hem de torunlarımıza borçluyuz."

İlgili Haberler