İlk türbanlı teğmen Hilal Kaplan'a konuştu. Hilal kaplayan ağlayacaktım dedi. Ama akıllara daha önce PKK güzellemesi yaparak, TSK aleyhine attığı tweetler geldi.

İlk türbanlı teğmen Hilal Kaplan'a konuştu. Hilal kaplayan ağlayacaktım dedi. Ama akıllara daha önce PKK güzellemesi yaparak, TSK aleyhine attığı tweetler geldi.
Türkiye'nin ilk türbanlı teğmeni Şule Şahbaz, Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın sorularını yanıtladı.

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Türkiye''nin ilk başörtülü teğmeni Şule Şahbaz ile Sahil Güvenlik Komutanlığı''nda görüştü.

Görüşme için “oturup ağlardım belki” diyen kaplan, "İyi ki Kovid kısıtlamaları var'' dediğim tek andı herhalde; sarılsaydık oturup ağlardım belki..." ifadelerini kullandı.

Röportajda polis bir babanın kızı, üsteğmen bir ağabeyin kardeşi olduğunu söyleyen Şule Şahbaz, pedagojik formasyon yaptıktan sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı''nın sınavlarında başarılı olduğunu ve bu anı hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.

Mezuniyet günü diplomayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın elinden almanın çok değerli olduğunu belirten Teğmen Şahbaz, "Diplomamı alırken yaşadığım duygular belki de nadir yaşanılacak duygulardandı. O an aileme bakma şansını yakaladım, yüzlerindeki gururu gördüm, bu anı görmek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın güzel dilekleriyle birlikte diplomamı almak benim için çok değerliydi" ifadelerini kullandı.

Röportajın ardından Hilal Kaplan''ın TSK aleyhine attığı tweetler akıllara geldi. Kaplan, TSK''ya yönelik "TSK, gerçekten Peygamber Ocağı olsaydı arife günü kan döker miydi?" ve "Şehitlik kavramı İslam''da vardır. ''Türk-Kürt savaşı'' dediğiniz hadisede ise ''şehit'' yoktur. Anlaması çok mu zor hakikaten?" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Hilal kaplanın terör propagandası yaptığı o paylaşımlar:

İlgili Haberler