Ölene kadar yıkanmıyorlar

Ölene kadar yıkanmıyorlar
Tüm dünyadan izole olmuş bir şekilde yaşayan Himba Kabilesi dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Belirli yaşa gelen kadınlar çırılçıplak dolaşıyor, gelen misafirlerle hiç bir ücret ya da beklenti olmaksızın seks yapıyorlar.

Gelen misafirlerle cinsel ilişkiye giriyorlar

Onedio''nun haberine göre, dünya üzerindeki izole yaşayan kabilelerden bir tanesi de Himba kabilesi. Bu kabile de diğer birçok izole yaşayan kabileler gibi kendine özgü gelenekleri ve yaşam tarzları ile gören herkesi şaşırtıyor.

ÇIPLAK GEZİYORLAR

Namibya''da yaşamını sürdüren Himba kabilesinde kadınlar belirli bir yaşa geldikten sonra tamamen çıplak gezmeye başlıyorlar. Kabilede erkekler de var elbette ama onlar günlük yaşam rutinlerini devam ettirirken, kadınlar çıplak geziyorlar.

SEKS YAPIYORLAR

Kabilenin bir diğer enteresan özelliği ise gelen misafirler ile seks yapılması. Kabiledeki kadınlar gelen misafirler ile hiçbir ücret ya da beklenti içerisinde olmadan seks yapıyorlar.

ÖLENE KADAR YIKANMIYORLAR

19. yüzyılda bir hastalık nedeniyle yok olma tehlikesi atlatan kabile, dış dünyadan tamamen kopuk bir şekilde yaşıyor. Kadınlar çıplak gezdikleri için güneşten korunma ihtiyacı duyuyorlar ve tenlerine kırmızı rengini veren bir karışım sürüyorlar.

Ergenlik yaşına gelen kadınlar soyunuyorlar ve kafalarına inek ya da keçi derisinden yapılan bir taç takıyorlar. O gün son kez yıkanıyorlar ve bir daha ölene kadar yıkanmalarına izin verilmiyor. Ağaç parçalarını yaktıkları sırada tüten dumanın kendilerini temizlediğine inanıyorlar. 

İlgili Haberler