Alkol yerine içtiler, bir gün sonra hayatını kaybettiler. Akıllara durgunluk veren olay

Alkol yerine içtiler, bir gün sonra hayatını kaybettiler. Akıllara durgunluk veren olay
Hindistan'da üç kardeş, Covid-19 yayılımını frenlemek için uygulanan tecrit sırasında alkolleri bitince, üç litre dezenfektan içtikten bir gün sonra yaşamını yitirdi. Dava kaydı alınırken, soruşturmanın da sürdüğü bildirildi.

Independent Türkçe''de yer alan habere göre, yeni tip korona virüs nedeniyle 160 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği Hindistan''da salgının yayılımını durdurabilmek için tecrit uygulanıyordu. Madya Pradeş eyaletinin Bhopal kentinde yaşayan üç kardeş, tecrit sırasında alkolleri bitince dezenfektan içtikten bir gün sonra hayatını kaybetti.

5 LİTRELİK DEZENFEKTAN ALDILAR

Aile üyeleri polise, Madya Pradeş eyaletinin Bhopal kentinde yaşayan kardeşlerin, tecrit yüzünden alkol bulamayınca 5 litrelik bir tenekede dezenfektan aldığını söyledi.

ERTESİ GÜN İÇMEYE DEVAM ETTİLER

Soruşturma memuru komiser yardımcısı RK Mishra, The Times of India''ya kardeşlerin pazar günü dezenfektan içtikten sonra rahatsız hissetmelerine rağmen ertesi gün de içmeye devam ettiklerini söyledi.

İKİ LİTRE KALMIŞ ŞEKİLDE BULUNDU

Polis içinde iki litre dezenfektan kalmış teneke kutuyu buldu. Üç kardeş dezenfektanın kalanını içmişti. Dava kaydı alınırken, soruşturma sürüyor.

TECRİT İLAN EDİLDİ

Madya Pradeş yönetimi, Covid-19 vakalarının sayısındaki fırlama karşısında pazar günü olayın gerçekleştiği Bhopal da dahil birden fazla şehirde tecrit ilan etmişti. Ayrıca eyalet, Holi Festivali öncesinde toplanmaları tamamıyla yasakladı.