Hırsızlığa karşı kapılara duvar ördüler

Hırsızlığa karşı kapılara duvar ördüler
Gaziantep'te hırsızların dadandığı tarihi evler giriş kapılarının önüne örülen duvar ile korunmaya çalışılıyor. Bey Mahallesi Mescit Sokak'ta evinin kapısının önüne briketten duvar örerek girişi kapatan Sultan Cafer " Hırsızlar evlerimizin içlerine kadar girip ne var ne yok boşalttılar. İçindeki eşyaların yanı sıra kapıları, elektrik kablolarını çaldılar, elektrik, su saatlerimizi söküp götürdüler" diye konuştu.

Hırsızlığa karşı kapılara duvar ördüler. Ağla Türkiye ağla. Ülkenin geldiği nokta

Gaziantep''te dar ve çıkmaz sokakları, kesme taştan yapılan avlulu tarihi evleriyle turistlerin ilgi odağı olan Bey Mahallesi sakinlerinin başı evlerine dadanan hırsızlarla dertte.

Evlere dadanan hırsızlar, kapıları, pencere demirlerini, içeride bulunan malzemeler ile elektrik kablolarını çaldı.

İddiaya göre uyuşturucu madde bağımlıları da evlere zarar verdi.

Hırsızlık olaylarına çözüm arayan ev sahipleri, evlerinin kapı ve pencerelerinin önünü briketle duvar örerek kapattı.

Bey Mahallesi Mescit Sokak''ta bulunan evinin kapısının önüne briketten duvar örerek girişini kapatan Sultan Cafer, "Hırsızlıkların önüne geçemeyince böyle bir yönteme başvurdum" ifadesini kullandı.

Evlerini horsozlardan korumak amacıyla böyle bir yola başvurduklarını kaydeden Cafer, "Bey Mahallesi''nde bulunan sahiplerinin kullanmadığı boş durumdaki evler bir yıldır hırsızların hedefi olmuş durumda" diye konuştu.

Hırsızların evlerinin içlerine kadar girip ne var ne yok boşalttığını anlatan Cafert, “İçindeki eşyaların yanı sıra kapıları, elektrik kablolarını çaldılar, elektrik, su saatlerimizi söküp götürdüler. Hırsızlıklara karşı çözüm bulamadık. Şimdi mahalleli olarak aldığımız karar doğrultusunda bizlere ait olan bu evlerimizin kapılarının önüne briket ile duvar örüyoruz" dedi.

Sultan Uçar ise mahallenin kentsel sit alanında bulunduğu için yapılara müdahalede bulunamadıklarını söyleyerek tek isteklerinin bir an önce gerekli önlemlerin alınarak tarihi evlerin korunması olduğunu kaydetti.