Huawei, Apple’a meydan okudu

Huawei, Apple’a meydan okudu
Amerika Birleşik Devletleri tarafından ambargo bombardımanına tutulan Huawei, hem cihazları ile hem de yazılımları sayesinde satış rakamlarındaki istikrarlı yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

21 Ağustos 2019’da “savaş modu” olarak adlandırdığı dönemi başlattığını ilan eden Ren Zhengfei, Fortune dergisi ile yaptığı röportajda oldukça iddialı konuştu. Başarılı yönetici, önümüzdeki yıllarda HarmonyOS vasıtasıyla iOS’a karşı savaş açacağını ifade etti.

Sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için HarmonyOS / HongmengOS işletim sistemini piyasaya süren Huawei’nin kurucusu, Apple’ın iOS yazılımına eşdeğer bir sistem geliştirebileceğine inanıyor. Şirketin bir numaralı ismi, röportajında şöyle konuştu:

Shiftdelete.net'in haberine göre, “Bu sürecin 2 ila 3 yıldan az süreceğini düşünüyorum. Şirketin liderlik kanadında yer aldığımdan dolayı zaman çizelgelerini hazırlamak konusunda biraz daha ölçülü davranmam gerekiyor.”

Aksi takdirde çalışanlarıma çok fazla baskı uygulayabilirim. Bu operasyonun hayata geçebilmesi adına çalışanlarımın 2 veya 3 yıldan az bir süreye ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum.”

Mikro çekirdek tabanlı işletim sistemi HarmonyOS, ilk olarak Honor/Huawei Vision markalarının akıllı ekranlarında kullanılmıştı. Akıllı saatler, araç içi sistemler ve akıllı hoparlörler için de düşünülen sistem hakkında konuşan bir diğer isim de Richard Yu oldu.

Müşteri ilişkilerinden sorumlu olan Richard Yu, ABD’nin kısıtlamalara devam etmesi halinde Huawei P40 serisinin tanıtımı ile birlikte HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapacaklarını açıkladı. Huawei, şu anda Google’ın mobil hizmetlerini kullanamıyor.

Kendisine ait olan mobil hizmetler eşliğinde yola devam eden Huawei’nin bu konudaki planları neler henüz bilinmiyor. Zira Donald Trump’ın politikaları nasıl şekillenecek henüz belli değil. Sizce HarmonyOS ve iOS arasındaki savaşı kim kazanır?