Nefesler tutuldu

Nefesler tutuldu
Nefesler tutuldu

Şike yapmakla suçlanan Türkiye’nin 2 devinin kaderi belirleniyor

Şike yapmakla suçlanan Türkiye’nin 2 devinin kaderi belirleniyor.

Beşiktaş’ın 1, Fenerbahçe’nin 2 yıl Avrupa’dan men edilmesi istendi. Kulüpler gidip üst düzey savunmalarını yaptı ve beklenen gün geldi. UEFA Disiplin Kurulu, açıklayacağı nihai sonuçta istenen cezaları kabul ederse 2 ekibin yöneticileri de Tahkim’in yolunu tutacak


Haber: Arif Cevizci

UEFA tarafından şike yapmak suçuyla Disiplin Kurulu’na sevk edilen Beşiktaş ve Fenerbahçe bugün çıkacak sonuçlara kilitlendi. İsviçre’nin Nyon kentinde savunmalar verilirken çıkacak olan karar, sadece kulüpleri değil, yöneticileri de ilgilendirecek. 2010-11 sezonunda İstanbul BB ile yapılan kupa finali maçı öncesinde rakip futbolcu İbrahim Akın ile şike pazarlığı yaptığı iddia edilen Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı ve dönemin teknik direktörü Tayfur Havutçu, istenilen cezalar onaylanırsa ömür boyu hak mahrumiyeti alacak. Aynı durumda siyah beyazlı kulüp de 1 yıl süreyle Avrupa kupalarında boy gösteremeyecek. Beşiktaşlı yönetim kurulu üyeleri, bugün öğleden sonra açıklanması planlanan kararı kulüp binasında takip edecek.

F.Bahçe kararı gecikebilir
Önceki gün İsviçre’nin Nyon kentinde Disiplin Kurulu’na savunma yapan Fenerbahçe hakkındaki kararın verilmesinin zaman alabileceği öğrenildi. 7 karşılaşmanın sonucunu etkilemekle suçlanan ve 2 yıl Avrupa’dan men edilmesi gündemde olan sarı lacivertli kulübün 5.5 saatlik savunmasının daha kapsamlı olmasından dolayı kararın çarşamba gününe sarkabileceği gelen haberler arasında. Başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu da suçlu bulunmaları halinde hak mahrumiyeti cezaları alacaklar. Öte yandan Disiplin Kurulu’nun kararının ardından Beşiktaş ve F.Bahçe’nin ceza alması halinde süratle Tahkim’e başvurması, oradan da istenilen sonucun çıkmaması halinde ise CAS’a gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor.


Menekşe: Rapor
çelişkilerle dolu
Fenerbahçe eski yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun avukatı Muammer Menekşe ilginç açıklamalarda bulundu. UEFA Disiplin Kurulu’nun alacağı kararlarla ilgili şüpheleri olduğunu, raporun müfettiş Fernandez Palacios’a yazdırıldığını öne süren Menekşe, “Savunmalar mükemmeldi. Müfettişin (İspanyol Palacios’un) raporu delik deşik edildi. Avrupalılar, yapılan insan hakları ihlalleri karşısında küçük dillerini yuttular. Bakalım sonuç ne olacak? Raporda maçlar dahi yanlış yazılmış. Alel acele hazırlanmış rapor çelişkilerle dolu. Stajyer Palacios’a kısa sürede rapor yazdıranlar umarım kararı da yazdırmamıştır” dedi.


Ceza
çıkarsa
listeler
değişecek
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ceza alması ve Tahkim ile CAS girişimlerinden de sonuç alınamaması durumunda Avrupa kupalarına gidecek takımlarda değişiklik olacak. Bu durumda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde ülkemizi Bursaspor temsil edecek. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek takımların isimleri de değişecek. Böylece Kasımpaşa ve Kayserispor’a da Avrupa kapısı açılmış olacak.