Hükümete yakın yazardan AKP’ye tepki: “Mesaj alınmamış”

Hükümete yakın yazardan AKP’ye tepki: “Mesaj alınmamış”
Hükümete yakın Yeni Akit yazarı, iktidarın toplumu ikna etmekte zorlandığını ifade ederken, Erdoğan’ın 24 Haziran Seçimleri’nin ardından yaptığı balkon konuşmasında söylediği ‘mesaj alındı’ sözü için “yeterince pratiğe dökülmedi” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın seçim çalışmaları sırasında muhalefet partileri için söylediği sarf ettiği, “Bunlar kripto Fetöcü, şunlar Kandil’den emir alıyorlar, bu partiler çete, şunlar ihanet şebekesi” gibi sözlere, Yeni Akit Yazarı Kenan Alpay da tepki gösterdi.

Alpay seçmen davranışları hakkında yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“ESASLI BİR ÖZELEŞTİRİ, SAMİMİ BİR YAKLAŞIM”

“Kabul edelim ki hükümeti destekleyen medya organlarını ve sosyal medya hesaplarını saymaya güç takat yetmez. Algı operasyonu söylemini etkisini bir yere kadar kabul edebiliriz elbette. İyi ama toplumu, her yanlış ve kötülüğü izah bağlamında kurulan “bunlar kripto Fetöcü”, “şunlar Kandil’den emir alıyorlar”, “bu partiler çete” veya “şunlar ihanet şebekesi” gibi ithamlarla ikna etmek pek mümkün gözükmüyor. Esaslı bir özeleştiri, samimi bir yaklaşım, temel hak ve özgürlüklerin daha çok genişletileceğine dair somut beyan ve planlar bekliyor toplum.”

“AKP’NİN 16 YILLIK İCRAATLARINDA TIKANMA”

"Balkonda yapılan son konuşmadaki “mesaj alındı” sözünün yeterince ve gereğince pratiğe dökülememiş olması seçmenleri belirsizliğe itekliyor olabilir mi acaba? Resmi ideolojinin temsilcisi beceriksiz, ufuksuz, tutarsız düzen partileriyle mücadele bu kadar zor değildi? Onlar ideolojik ve örgütsel olarak güçlenmediğine, itibar kazanmadığına göre AK Parti’nin samimi ve derinlikli içeriye bakması gerekiyor. Sakın toplum özellikle AK Parti tabanı 16 yıllık icraat ve açılımlarda bir tıkanma, gerileme veya şaşkınlık görüyor olmasın."