Hulusi Akar'dan Karabağ'da ateşkes çağrılarına ilişkin flaş açıklama

Hulusi Akar'dan Karabağ'da ateşkes çağrılarına ilişkin flaş açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AGİT Minsk Grubu eş başkanları Donald Trump, Vladimir Putin ve Macron'un "acil ateşkes ilan edilmesi" yönündeki çağrılarını değerlendirdi. Akar, ateşkes çağrılarının samimi olmadığı gibi inandırıcı da olmadığını ifade etti.

Akar'dan ateşkes çağrıları ile ilgili flaş açıklama

AA- Azerbaycan'ın işgal altındaki toprağı olan Karabağ'da Ermenistan ile olan çatışması sürerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ateşkes çağrılarına yönelik bir değerlendirme geldi.

ASPİLSAN Enerji tarafından kurulan Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinin temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yıllardır Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları, samimi olmadığı gibi inandırıcı da değil." açıklamasında bulundu.

Akar, "Can kardeşlerimizin haklı davasında, öz topraklarını geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

MİNSK GRUBU'NDAN ÇAĞRI GELMİŞTİ

Azerbaycan'ın operasyonları karşısında tutunamayan ve sürekli olarak mevzi kaybeden Erivan yönetimi geri adım attı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, dün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Trump, Putin ve Macron'un "acil ateşkes ilan edin ve müzakere başlayın" açıklamasının ardından bugün, "AGİT Minsk Grubu'nun arabuluculuğunda Azerbaycan ile ateşkes görüşmeleri yapmaya hazırız" açıklaması yaptı.