Hüseyin Sözlü ile Ozan Ceyhun’un birlikte görüntüleri yeniden gündemde

Hüseyin Sözlü ile Ozan Ceyhun’un birlikte görüntüleri yeniden gündemde
Ülkücü Mustafa Erol’un 1977 yılında düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilmesinden sorumlu olan Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği görevinde atanmasına tepkiler sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün Ceyhun ile birlikte çekilen görüntüleri yeniden gündeme geldi.

Hüseyin Sözlü ile Ozan Ceyhun’un birlikte görüntüleri yeniden gündemde

Ülkücü Mustafa Erol’un 1977 yılında düzenlenen bombalı saldırıda öldürülmesinden sorumlu olan Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği görevinde atanmasına tepkiler sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün Ceyhun ile birlikte çekilen görüntüleri yeniden gündeme geldi.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği görevine Ozan Ceyhun’un atanmasına tepkiler sürerken MHP’li bir ismin Ceyhun ile yan yana görüntüleri ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün Ozan Ceyhun ile yan yana görüntüleri tartışma konusu oldu.

Sözlü, geçtiğimiz yılın mart ayında yaptığı paylaşımda “Cumhur İttifakı hakkında Koza TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Avrupa Parlamentosu 4. ve 5. Dönem Milletvekili Ozan Ceyhun ile yayın sonrası kardeşim Zafer Sözlü’yü ziyaretimizden...” ifadelerini kullanmıştı.

Ozan Ceyhun’un atanması ülkücü camiada sert tepkilere neden olmuştu.

1977 yılında düzenlediği bombalı saldırıda Ülkücü Mustafa Erol’un hayatını kaybetmesinin ardından uzun süre kaçak yaşayan Ozan Ceyhun’un yargılandığı dava zaman aşımına uğrayarak düşmüştü.

Olaydan sonra kaçtığı Almanya’da Alman vatandaşlığına geçen Ceyhun, 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda görev aldı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni tasarısı"nı hazırlamıştı.

Ceyhun, 2002 yılında Türkiye'ye dönerken, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den İzmir 1. Bölge, 5. Sıradan milletvekili adayı oldu. Ceyhun milletvekili seçilemezken, Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun'u Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçisi olarak atadı. Ceyhun'un ikinci evliliğinde nikah şahitliğini de Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

İlgili Haberler