İBB Sen Oku Diye 300 TL Burs Başvuru Sorgulama 2021

İBB Sen Oku Diye 300 TL Burs Başvuru Sorgulama 2021
İBB’den İstanbullu çocuklara verilen Sen Oku Diye projesine başvuruda son tarih 19 Eylül. İBB Sen Oku Diye 300 TL burs başvuru sorgulama ekranı şimdiden merak edilmekte. Sen Oku Diye kampanyasına online başvuruda bulunabilir ve başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz.

İBB Sen Oku Diye 300 TL Burs Başvuru Sorgulama 2021

İBB tarafından başlatılan İstanbullu çocukların eğitimlerini daha iyi sürdürebilmeleri adına aydınlık bir geleceğe ulaşmasını hedefleyen ''Sen Oku Diye'' projesine son başvuru tarihi 19 Eylül 2021. Özellikle son yıllarda giderek artan kent yoksulluğu ve büyük ölçekli ekonomik dengesizlik, halkın eğitime ulaşmasını zorlaştırırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de zorlukların aşılmasında destekleriyle İstanbullulara yardımcı olmakta.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından her sene bir kereye mahsus olmak üzere verilen 300 TL öğrenim yardımı için başvurular online olarak yapılıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yararlanabileceği Sen Oku Diye burs başvuru şartları ise şöyle sıralandı:

İBB Sen Oku Diye

İBB Sen Oku Diye 300 TL Burs Başvuru Şartları

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- Öğrencinin kendisinin İstanbul’da ikamet etmesi

- Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim ya da lise öğrencisi olması

- Engelli çocukların ilköğretim/lise ya da MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olması

- Öğrencinin normal öğrenim süresi içerisinde eğitimine devam etmesi

- Devlet okulu ya da vakıf/özel okullarda %100 burslu okuyor olması

İBB Sen Oku Diye Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verilen 300 TL Sen Oku Diye eğitim yardımı başvuru sorgulamaları https://senokudiye.ibb.istanbul/Default.aspx adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir.