Murat Ongun: Devletimiz incelemesini tamamladı ve doğruları İBB'nin söylediğini teyit etti

Murat Ongun: Devletimiz incelemesini tamamladı ve doğruları İBB'nin söylediğini teyit etti
İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye yönelik yürütülen ‘terör’ soruşturmasının tamamlandığını duyurdu.

İktidar bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kadrosunda ‘terörle ilişkili’ kişilerin bulunduğunu öne sürüyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu iddiayı dile getirmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye yönelik soruşturma başlatılmıştı.

Son olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından “Hatırlatma Duyurusu” başlığı altında yaptığı paylaşım ile soruşturmaların tamamlandığını duyurdu.

İBB sözcüsü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hatırlatma duyurusu: Aylarca ‘İBB’de 45 bin kişi işe aldılar’ dediler. Ama birkaç aydır hiç sesleri çıkmıyor! Neden? Çünkü devletimiz incelemesini tamamladı ve doğruları İBB’nin söylediğini teyit etti. Özür dilemeyecekleri için kamuoyu bilsin istedik.

NE OLMUŞTU?

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 10 Aralık 2021’de ‘İBB’ye alınan 557 kişinin terörden kaydı olduğunu’ iddia etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek “15 bin kişiyi işten çıkardı. Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular” demişti.

Daha sonrasında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB’de “33 bin personel alımı yapıldığını, bu personellerden 557 kişinin terör örgütü bağlantısı olduğunu” iddia etmişti.

İlgili Haberler