İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Sarı: Telefonla konuşmak yasaklanmalı

İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Sarı: Telefonla konuşmak yasaklanmalı
İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, toplu taşımada radikal önlemler alınmalı diyerek toplu taşıma araçlarında kamu sağlığı için cep telefonları ile konuşma yasaklanmalıdır" de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, İstanbul'da zirve yapan corona virüsü salgınına karşı toplu taşıma araçlarında bir dizi önlem alınmasını önerdi. Cep telefonlarının susmadığı ve birçok kişinin maskesini indirerek konuşma yaptığı bu durum, bulaş riskini tetikleyen en önemli faktörlerin başında geldiğini belirten Sarı, toplu taşım araçlarında kamu sağlığı için cep telefonları ile konuşmanın yasaklanmasını önerdi. İstasyonlardaki yiyecek-içecek otomatlarının da kaldırılması gerektiğini belirten Sarı, toplu taşıma araçlarında yiyecek ve içecek tüketiminin de engellenmesini istedi.

SARI'NIN AÇIKLAMASININ TAMAMI ŞÖYLE;

"Bilindiği üzere covid 19 virüsünden korunmanın en önemli argümanı maske kullanımıdır. Bugün sabah ve akşam saatlerinde kullandığım, gerek metrobüslerde ve gerekse metroda maske kullanımlarının çokça ihlal edildiğine şahit oldum.

Cep telefonlarının susmadığı ve birçok kişinin maskesini indirerek konuşma yaptığı bu durum, bulaş riskini tetikleyen en önemli faktörlerden. Yanısıra metro ve metrobüs istasyonlarındaki  yiyecek ve içeçek otomatlarından satınalma yaparak araçların içinde bunları yer ve içerken maskesini indiren yolcuların bulaş riskini arttırdığını ifade etmeliyim. 

Toplu taşım araçlarında kamu sağlığı için cep telefonları ile konuşma yasaklanmalıdır.  İstasyonlardaki yiyecek-içecek otomatları  kaldırılmalı ve yiyecek içecek kullanımı toplu taşım araçlarında yasaklanmalıdır."