İBB’den yağış açıklaması

İBB’den yağış açıklaması
Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış tüm İstanbul’u etkisi altına aldı. İBB, yaptığı açıklamada İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın kontrol altında olduğunu ifade etti.

Dün geceden beri etkili olan sağanak yağış zor anlar yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul''da etkili olan sağanak yağışın son 4 yılın temmuz ayında kaydedilen en şiddetli yağış olduğunu açıkladı. “İstanbul kontrol altında” denilen açıklamada; 39 ilçe arasında yağışların etkisini yoğun hissettirdiği Esenyurt Haramidere’de 360 personelin çalışmalarını sürdürdüğü, Esenyurt’ta metrekareye 123 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “İstanbul bu temmuz ayında son 4 yılın en şiddetli yağışıyla karşı karşıya kaldı” denildi. “İstanbul kontrol altında” başlığı ile yapılan açıklamada; 39 ilçe arasında yağışların etkisini yoğun hissettirdiği Esenyurt Haramidere’de 360 personelin çalışmalarını sürdürdüğü, Esenyurt’ta metrekareye 123 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada, ayrıca şu bilgiler verildi:

“Normal aylık yağışın 5 katını gören İstanbul’da geceden bu yana İBB, anında müdahale etti. İstanbul’un genelinde İBB, 3 bin 179 personel, 2 bin 23 araç ile sahada çalışmalarını sürdürüyor. 39 ilçe arasında yağışların etkisini yoğun hissettirdiği Esenyurt, Haramidere’de 360 İBB personeli çalışmalarına devam ediyor. Yollarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla 6 mobil büfe kritik noktalara yerleştirildi.”

İlgili Haberler