Apple Watch rakibi Google Pixel Watch bir ilke imza atacak

Apple Watch rakibi Google Pixel Watch bir ilke imza atacak
Raporlara göre Google Pixel Watch, Wear OS yüklü akıllı saatlerde hiç görmediğimiz bir özelliğe sahip olacak.

Google Pixel Watch depolama alanıyla şaşırttı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Akıllı saat pazarına yakında taze kan gelecek. Apple’dan Samsung’a, Huawei’den OPPO’ya birçok şirketin kıyasıya rekabet içinde olduğu pazarda Google, Pixel Watch modeliyle yerini almaya hazırlanıyor. Dört yıldan beri hakkında söylenti dolaşan ancak bir türlü satışa çıkmayan akıllı saat, Wear OS işletim sistemiyle çalışacak.

Daha önceki sızıntılarda Pixel Watch’un Samsung Exynos işlemciyle destekleneceği ve fitness takibi, adım sayar, nabız sensörü gibi günlük hayatı kolaylaştıracak işlevlere sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi de bir operatörün web sayfasında görüntülenen akıllı saatin Wear OS yüklü rakiplerinde bulunmayan bir özelliği belli oldu.

Google Pixel Watch depolama alanıyla şaşırttı

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Google Pixel Watch, Wear OS işletim sistemli akıllı saatlerde gördüğümüz en yüksek depolama: 32 GB dahili hafıza ile gelecek. Wear OS tabanlı One UI Watch arayüzü ile kutudan çıkan Galaxy Watch 4 serisinde 16 GB depolama kapasitesi yer alıyor.

“Rohan” kod adıyla ABD merkezli bir operatörün web sitesinde listelenen Pixel Watch bu yönüyle Android tabanlı akıllı saat pazarındaki bir eksiği daha kapatmış olacak. Yine aynı kaynağa göre model gri, siyah ve altın olmak üzere üç farklı renkle satışa çıkacak. Aynı zamanda hücresel veri destekleyeceği de bilinenler arasında.

Google Pixel Watch hakkında en merak edilen konu ise, fiyatı ve çıkış tarihi. Saatin 2022 yılı içinde piyasaya çıkacağı söylense de somut bir tarih henüz bilinmiyor. Diğer yandan Pixel Watch’un Galaxy Watch 4 (249 dolar) ve Apple Watch 7 (399 dolar) ile rekabet edebilmesi için, 250 ile 400 dolar arasında bir başlangıç fiyatıyla satışa çıkacağı tahmin ediliyor.