İki günde 8 çalışanda korona çıkınca Meclis'te o bölüm kapatıldı

İki günde 8 çalışanda korona çıkınca Meclis'te o bölüm kapatıldı
TBMM’de son iki günde toplam 8 personelde korona virüs çıkması sonrası yeni bir karar alındı. Buna göre, salgının başından bu yana 19 personelde virüs çıkan Meclis’te tüm çay ocakları kapatıldı.

TBMM'de dün 6 personele Covid-19 tanısı konulduğunun bildirilmesi ardından, bugün 2 personelde daha virüs tespit edildiği belirtildi. Böylece salgının başından bu yana Meclis'te korona virüs tanısı konulan personel sayısı 19'a yükselmiş oldu.

Bunun üzerine Meclis'te yeni önlemler alınmaya başlandı. Bu kapsamda TBMM'de ana bina, halkla ilişkiler binası, grup başkanlıklarının olduğu katlar ve kulislerde tüm çay ocakları kapatıldı. Geçen hafta Meclis basın koridorundaki çay ocağında çalışan garsona Kovid-19 tanısı konulmuşTU.

GAZETECİLERE UYARI

Meclis’te geçen günlerde bir garsonda Kovid-19 teşhis edildiği belirtmiş, dün de 6 personelin daha virüse yakalandığı açıklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre TBMM Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nda görevli, Basın Bürosu Şefi M.K'da da Kovid-19 çıktı.

Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt, gazetecilere M.K. ile teması olan kişilerin test yaptırması gerektiğine dair bilgi notu geçti.

VEKİLLERE HAFTADA 2 DEFA TEST

Meclis Genel Sekreterliği, tüm milletvekillerine Meclis Başkanı onayı ile yazı göndermişti. Buna göre vekiller dün parlamentoya giderken Kovid-19 testi olmuştu. Ayrıca vekillere haftada iki kere test yaptırma tavsiyesinde de bulunuldu.

Meclis hastanesindeki tüm personele de test yapma zorunluluğu getirildi. 

TBMM’de Kovid-19 salgının başından bugüne kadar toplam 17 kişide virüs tespit edildiği biliniyor.