İki kadın eczacı korkudan dondu kaldı! Eczaneyi bastı ilaçları sağa sola savurdu! Bu eczacıları kim koruyacak

İki kadın eczacı korkudan dondu kaldı! Eczaneyi bastı ilaçları sağa sola savurdu! Bu eczacıları kim koruyacak
Türk Eczacılar Birliği sosyal medya hesabından dehşet uyandıran görüntüler paylaştı. Eczaneye bir kadınla birlikte gelen kişi, 2 eczacı kadınla kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bir süre sonra şehir eşkıyası eline ne geçirdiyse kadının suratına fırlattı. Hırsını alamayan saldırgan çıkarken de dükkandaki mallları yere saçıp, hiç bir şey yapmamış gibi elini kolunu sallayarak uzaklaştı. 

Korona virüs pandemisi nedeniyle büyük bir mücadele örneği gösteren sağlık çalışanlarına ve eczacılara yönelik saldırılar bitmek bilmiyor. Türk Eczacılar Birliği, bir eczaneye girerek ortalığı darmadağın eden bir kişinin görüntülerini paylaştı. 

Paylaşılan görüntülere not düşen Türk Eczacılar Birliği şu ifadeleri kullandı: "Pandemi mücadelesinde eczanelerimizdeki en yakın çalışma arkadaşlarımız olan eczane çalışanlarımızdan birinin izlediğiniz görüntülerde olduğu gibi, insan olma vasıflarını kaybetmiş kişi tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmasını kabul etmiyoruz. 

Sağlıkta şiddete hiçbir sağlık çalışanını kurban vermeyeceğiz! Sağlıkta şiddetin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Türk Eczacıları Birliği olarak gerekli hukuki yaptırımların yerine getirilmesini talep ediyor, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz." 

Bu görüntüleri izleyen bazı vatandaşlar da "Pandemi süresince maske alabilmek için eczanelerin kapısını aşındırdık. Bir kaç eczane çalışanı da koronaya yakalanarak hayatını kaybetti. Onların hakkını saldırarak ödeyemeyiz. Bu şiddetin savunulacak hiç bir noktası yok. Bunu yapan insan olamaz. Cezalar artırılsa saldırılar da sona erer" yorumunu yaptı. 

1-20200825100044.jpg2-20200825100044.jpg3-20200825100044.jpg