İki Rus Bakan’dan sonra İtalyan Bakan da Türkiye ziyaretini erteledi

İki Rus Bakan’dan sonra İtalyan Bakan da Türkiye ziyaretini erteledi
Rus Bakanlar Lavrov ve Şoygu'nun ardından İtalyan Bakan Luigi Di Maio da Türkiye'ye olan ziyaretini erteledi. Türkiye'de son günlerde korona virüs vakalarında yaşanan artışın ertelemelere neden olduğu iddia edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine, Ankara'ya gelmesi beklenen İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Luigi Di Maio'nun ziyaretinin ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Ertelemenin içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Dışişleri'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sayın Luigi Di Maio’nun bugün (17 Haziran 2020) ülkemize gerçekleştirmesi öngörülen ziyaret, 19 Haziran 2020 Cuma gününe ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

RUSLAR DA ERTELEDİ

Öte yandan geçtiğimiz hafta da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ziyaretlerini ertelemişlerdi.

Ertelemenin ardından görüşmenin video konferans ile gerçekleştirilmişti. O ertelemenin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yine "Bakanlar düzeyindeki görüşmeler ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verilmişti.

SEBEP VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ MI?

İki ziyaretin de art arda ertelenmesi akıllarda soru işaretine neden oldu. Türkiye'de korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbir kararlarında gevşemeye gidilmesinin ardından vaka sayılarında ciddi artış yaşanmıştı.

Bakanların ziyaretlerini bu tedirgin edici artış nedeniyle ertelediği iddia edildi.