İkinci el otomobil fiyatlarında ilk defa böyle bir düşüş olacak

İkinci el otomobil fiyatlarında ilk defa böyle bir düşüş olacak
İkinci el otomobilde neden indirim olacak, ne zamana kadar geçerli olacak? İşte detaylar...

İkinci el otomobil pazarına rağbet her dönem canlı oluyor ancak ekonomik olarak şartların çok da sıfır otomobile imkan vermediği bu dönemde ilgi daha da yoğun. Üstelik artık ikinci otomobile sahip olmak da öyle kolay değil. Piyasaya ikinci el otomobiller de uyuyor ve onların da fiyatları oldukça yüksek.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre bunu basit bir şekilde yorumlamak için, kimsenin beğenip de binmediği Şahin’in fiyatına bakabiliriz. Bir dönem 5 – 10 bin TL gibi sembolik fiyatlara alınabilen Şahin, şimdilerde 50 bin TL ve üzeri fiyatlara satılıyor. Hal böyle olunca ikinci el otomobil sektöründe de tüm giderler tıkandı. Yani artık otomobil satmak neredeyse imkansıza yakın bir hal aldı. Kimse yazdığı fiyatlardan otomobil satamaz oldu.

PEKİ BU DURUM NE KADAR BU ŞEKİLDE DEVAM EDECEK?

Ünlü bir analiz firması yayınladığı raporda ikinci el otomobil pazarındaki fiyatlarda sert düşüşler yaşanabileceğini belirtti.

Mevcut fiyatların balon fiyat olduğu belirtilen raporda, önümüzdeki süreçte yaşanan durgunlukla birlikte fiyatlarda büyük düşüşler olabileceğine dikkat çekildi. Eğer şu sıralar yeni bir otomobil alma düşünceniz varsa yazılan fiyatların aksine düşük bir fiyattan pazarlığa girmekte fayda var

İlgili Haberler