Ultimatomu aldılar galibiyete kilitlendiler

Ultimatomu aldılar galibiyete kilitlendiler
Ultimatomu aldılar galibiyete kilitlendiler

Galatasaraylı taraftarlar önceki gün idmanı basmış, İtalyan teknik direktör Mancini ve

Galatasaraylı taraftarlar önceki gün idmanı basmış, İtalyan teknik direktör Mancini ve
futbolculara sergilenen kötü futbol ve başarısız sonuçlar nedeniyle uyarılarda bulunmuştu. Sarı-kırmızılı oyuncular, bugün Sivasspor’u yenerek bu gergin ortamdan sıyrılmak istiyor

 

Sarı-kırmızılı taraftarlar önceki gün adeta Florya Metin Oktay Tesisleri’ne baskında bulunmuş, teknik direktör Roberto Mancini ve futbolculardan oynanan kötü futbol nedeniyle hesap sorarak, kötü gidişe bir an önce “dur” denilmesini istemişlerdi. Takımın heyecanını kaybettiğini kaydeden Galatasaraylı taraftarlar, teknik direktör Roberto Mancini’ye de İtalya’nın Tuttosport gazetesinde yer alan “Juventus yüzde 80” turu geçer şeklindeki demeci nedeniyle tepki göstermişti. İşte Cim Bom bu gergin atmosfer içinde bugün Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Aslan’ın hedefi sahadan zaferle ayrılıp kötü günleri geride bırakmak ve taraftarı ile yeniden barışmak. Galatasaray ayrıca Real Madrid maçı öncesinde de moral bulmak peşinde. Türk Telekom Arena’da saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

 


Sivas hiç kazanamadı
Galatasaray’da karşılaşma öncesi kaleci Fernando Muslera, Wesley Sneijder ve Semih Kaya’nın sakatlıkları bulunuyor. Antrenmanlarda zaman zaman takımla çalışmalara katılan Sneijder ile Muslera ve Semih’in tedavilerine devam ediliyor. Sarı-kırmızılılarda sarı kart cezalısı olan Sabri Sarıoğlu ise karşılaşmada forma giyemeyecek. Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor, Süper Lig’de son haftalarda çıkış yakaladı. Ligde oynadığı son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Sivas temsilcisi, bu maçlar sonucunda 16 puanı hanesine yazdırdı. Kırmızı-beyazlılarda teknik direktör Roberto Carlos’un sarı kart cezalısı Ziya Erdal’ın yerine bu maçta Eren Aydın’na forma vermesi bekleniyor. Bu arada lig tarihinde Cim Bom’a karşı İstanbul’da galibiyeti bulunmayan Yiğidolar bir yandan da şeytanın bacağını kırmak istiyor.

 

Aslan 11-2 önde

Galatasaray ile Sivasspor, Süper Lig’de bugün 17. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 16 maçtan 11’ini Cim Bom, 2’sini Yiğidolar kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-kırmızılıların 33 golüne, kırmızı-beyazlılar 15 golle yanıt verdi. Geçen sezonki lig maçlarında Galatasaray, deplasmanda 3-1 yendiği rakibini 32. haftada Türk Telekom Arena’da da 4-2 mağlup ederek, sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti.