İlaç reklamı yasak değil miydi? Konyaspor, Kayserispor ve Hatayspor TURKOVAC reklamıyla maça çıktı

İlaç reklamı yasak değil miydi? Konyaspor, Kayserispor ve Hatayspor TURKOVAC reklamıyla maça çıktı
Spor Toto Süper Lig takımları 24 ve 25. hafta maçlarına formalarında TURKOVAC aşısının reklamıyla saha çıkıyor

Türkiye Futbol Federasyonu''ndan alınan bilgiye göre Turkovac ve aşı farkındalığı oluşturmak için Süper Lig takımları forma reklam alanlarını Turkovac''a ayıracak.

Kulüpler; göğüs, sırt, kol ve şort reklamlarında aşıya yer verecek.

Turkovac tanıtımlı formalarını hazırlayan 15''e yakın Süper Lig takımı 24. hafta, diğer takımlar da 25. hafta maçlarına bu şekilde çıkacak.

İlk olarak bugün oynanan İttifak Holding Konyaspor - GZT Giresunspor karşılaşmasında İttifak Holding Konyaspor ve bir diğer karşılaşma olan Kayserispor - Hatayspor''da her iki takım da sahaya TURKOVAC reklamlı formalar ile çıktı.

İLAÇ REKLAMLARI YASAK

Türk Tabipler Birliği''nin(TTB) açıklamasına göre; hangi ilaç olursa olsun tüm durumlarda ilaç reklamı yasak.

TBB''nin web sitesinde konu ile alakalı açıklama şu şekilde:

İlgili tüm hukuksal düzenlemeler ve etik kurallar gereği sağlık alanında reklam yapmak kesinlikle yasaktır. Verilebilecek ilanlar ve yapılabilecek bilgilendirmeler için de sınırlılıklar getirilmiştir.

Sağlık alanında reklamın neden yasak olduğunun yanıtı, reklamın ne olduğu, ne amaçla yapıldığı ve sağlık alanına yansımalarının ne olduğu/olabileceğiyle ilgilidir.

Sağlık alanında yapılacak reklamları, sağlık hizmetinin klasik bir tüketici hakkı olmayıp, insan haklarının en temel ögelerinden birisi olduğu ilkesini göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerekmektedir.

İttifak Holding Konyaspor oyuncuları

Kayserispor ve Hatayspor oyuncuları

 

İlgili Haberler