İlhan İrem'in Erdoğan'a Atatürk cevabı. Yandaşlar linç etmişti

İlhan İrem'in Erdoğan'a Atatürk cevabı. Yandaşlar linç etmişti
67 yaşında hayatını kaybeden sanatçı İlhan İrem'in 2018 yılında Erdoğan''ın "Hepimiz aynı gemideyiz" sözlerine "Biz ışıl ışıl Cumhuriyet Gemisindeyiz" karşılığını verdiği sözler yeniden gündeme geldi.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede diyaliz tedavisi gören İlhan İrem 67 yaşında yaşamını yitirdi. İrem''in vefatının ardından pek çok ünlü isim üzüntüsünü dile getirdi.

Atatürkçü kişiliğiyle tanınan İlhan İrem’in 2018 yılında Erdoğan’ın "Hepimiz aynı gemideyiz" sözlerine, "Biz ışıl ışıl Cumhuriyet Gemisindeyiz" karşılığını vermesi dönemin en çok konuşulanları arasına girmişti.

“BİZ CUMHURİYET GEMİSİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş, “Biz hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından ünlü sanatçı İlhan İrem sosyal medya hesabından Atatürk’le ilgili o meşhur yazısını paylaşmıştı. Ünlü sanatçı “Biz ışıl ışıl Cumhuriyet Gemisindeyiz. Kaptanımız bütün insanları kamplaştırmadan, ötekileştirmeden aynı sıcaklıkla kucaklayan ve halkına asla yalan söylemeyen Mustafa Kemal Atatürk''tür. Sizinle #AynıGemideDeğiliz” demişti.

İrem’in bu sözleri o dönem büyük tepki toplamıştı. Usta sanatçı İrem''in sözleri yeniden gündeme geldi.

İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem 1 Nisan 1955’te Bursa’da doğdu. 1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı. 1970 yılında Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Meltemler ile 1970 – 1973 yılları arasında Bursa Çelik Palas Oteli ve Uludağ’daki çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı.

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Elde edilen bilgilere göre eşi Hansu İrem ise vefat haberinin ardından eşinin üç vasiyeti olduğunu söyledi. İrem, "Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti" dedi.

İlgili Haberler