Bakan Nebati'den ikinci Londra seferi. İlk görüşmede yabancılara dolar taahhüdü verilmişti, bakalım şimdi ne verilecek

Bakan Nebati'den ikinci Londra seferi. İlk görüşmede yabancılara dolar taahhüdü verilmişti, bakalım şimdi ne verilecek
Şubat ayında Londra'da yatırımcılarla bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 17 Mart'ta yeniden yatırımcılarla bir araya gelecek. İlk toplantıda dolar taahhüdü verildiği iddia edilmişti, Nebati'nin yeniden gerçekleştireceği ikinci toplantı merak konusu oldu.

8 Şubat tarihinde Londra’da “yatırımcılarla” bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu sefer de 17 Mart’ta Londra’da Birleşik Krallık -Türkiye Yeşil Finansman Konferansı’na katılarak yatırımcılarla bir araya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Bakan Nebati, 17 Mart’ta yurt dışı temasları kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’ya geçerek “Birleşik Krallık-Türkiye Yeşil Finansman Konferansı”na katılacak. Ziyaretleri çerçevesinde Londra Menkul Kıymetler Borsası Açılış Töreni’nde hazır bulunacak olan Nebati, “yabancı yatırımcılarla” görüşecek. Geçen ay Londra’da, finans çevrelerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Nebati, belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesinin hedeflendiğini belirtmişti.

İLK TOPLANTIDA DOLAR TAAHHÜDÜ VERİLMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiltere''nin başkenti Londra''da çeşitli bankaların ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle iki gün süren toplantılar gerçekleştirdi. Reuters haber ajansı, Bakan Nebati''nin toplantılarda döviz kurunun sabit kalacağı taahhüdünde bulunduğunu aktardı. Bloomberg ise, Nebati''nin "Türkiye''de enflasyon yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldi" dediğini aktardı. Bakanlık bu ifadeleri yalanlamıştı

 

 

İlgili Haberler