AKP-BDP koalisyonu

AKP-BDP koalisyonu
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi saflar iyice netleşmeye, sahte kavgalı müzakere ortakları tek ses vermeye başladı

AKP-BDP koalisyonu

‘Yeni aşama’ya kilitlendiler
Başbakan Yardımcısı Atalay’ın ’çözüm süreci’yle ilgili açıklamalarına İmralı’dan destek geldi. Adadan dönen HDP’li Önder, Öcalan’ın sözlerini iletirken, “Süreç başından itibaren yapılan vurgular takvime bağlanmış. Yeni aşama için her şey hazır” dedi. 

Hedef ulus devleti bitirmek
Oslo’dan beri kol kola yürüyen müzakere ortaklarının artık kavga görüntüsüne bile ihtiyaç duymamalarına en çarpıcı değerlendirme YP lideri Tantan’dan geldi: Hedef, Köşk seçimine giderken ‘başkanlık’a geçip ulus devleti ortadan kaldırmak!

Federatif yapı peşindeler...
Amaçları, federatif yapıya geçmek. Oslo’da imza altına alınan plan işliyor. Birbirlerine karşı gibi yapıp aslında Oslo’da alınan kararları uygulamaya sokuyorlar. Burada AKP siyasi tercih olarak kendisine verilen görevi yerine getirmek zorunda! 


AKP-HDP ittifakı ile “federatif” Türkiye!
Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, “İktidarın görevi, Köşk seçimine giderken Başkanlık Sistemi’ne geçip Türkiye’nin ulus devletini ortadan kaldırmak” dedi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İmralı canisi Öcalan’ın HDP’lilerle yaptığı görüşmeden sonra “Müzakereler sürüyor” açıklamalarındaki paralelliğe dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Oslo pazarlığının uygulamaya geçirildiğini söyledi. Tantan, “İktidarın görevi, Cumhurbaşkanı seçimine giderken ’Başkanlık Sistemi’ne geçip Türkiye’nin ulus devletini ortadan kaldırmak ve federatif yapıya geçmek” dedi. Tantan, gerek bölgede gerekse batı illerinde yaşanan terör olaylarının birbirinden ayrılamayacağını söyledi. Terör ve organize suçlarla mücadelede bütün istihbari bilgilerin  iktidarın elinde olduğunu vurgulayan Tantan, bunların bilerek sümen altı edildiğini vurguladı. Oslo’da imza altına alınan planın işlediğini ifade eden Tantan, “Birbirlerine karşı gibi yapıp aslında Oslo’da alınan kararları uygulamaya sokuyorlar. Buna mecburlar. Başbakan inkar etti ama bu bir mecburiyettir. Burada AKP siyasi tercih olarak kendisine verilen görevi yerine getirmek zorunda” diye konuştu.

Suç işliyorlar
PKK’yı kullanan iradenin kendisine verilen görevi yerine getirdiğini anlatan Tantan, bölgede devlet inşa projesinin uygulamaya sokulması için idarecilerin de ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekti. Tantan, “Kamu ve adalet sistemini sarsıcı yasadışı eylemleri görmezden gelmeleri, buna karşı istihbarat teşkilatları ve kolluk güçlerinin görevlerini engellemeleri ileride yargılanmalarına neden olacak arşivleri oluşturmaları demektir. Yani kısacası suç işliyorlar” dedi. İktidarın güvenlik politikası olmadığını kaydeden Tantan, hükümetin tamamen Cumhurbaşkanı seçimine odaklandığını belirtti. Köşk seçiminin ardından, Türkiye’nin federatif yapıya geçmesinin amaçlandığını söylen Tantan, şöyle konuştu:

Türk halkı esir 
 “Siyasi tercih, büyük petrol şirketlerinin bölgedeki enerji güvenliği için önüne konmuş ve bunu uygulamaya sokmakta hükümlü kılındı. Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’deki petrol sahalarının yine Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin münhasır bölgesindeki yeraltı zenginliğinin kimlere verildiği bilinen bir gerçektir. Türkiye’nin burada söz hakkı yok. Türkiye sadece kendisine verilen görevi yerine getiriyor. PKK da, Türk siyaseti de kullanıma tabi tutuluyor. PKK’yı Orta Doğu’da kullanan güç ile Türk siyasetini kullanan güç aynı. İktidar ve muhalefet bakımından bakıldığında siyasi tutsaklık Türk halkını da esir almıştır.”
Fatih Erboz