İmamoğlu, WELT Avrupa Ekonomi Zirvesi'nde konuştu

İmamoğlu, WELT Avrupa Ekonomi Zirvesi'nde konuştu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris ziyaretini, Avrupa Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmayla noktaladı. İmamoğlu konuşmasında "Ben, İstanbul'u takım kaptanı bir kaleci gibi ekip halinde, takım ruhuyla yönetiyorum ve öyle yöneteceğim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris'teki WELT Avrupa Ekonomi Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı.

2009 yılından bu yana yılda 2 kez düzenlenen WELT Ekonomi Zirvesi, iş dünyası liderleri ve politika yapıcılara yönelik bir etkinlik. Davet edilen konuşmacılar arasında hükümet yetkilileri, Avrupa Komisyonu üyeleri ile dijital girişimcilik ve transformasyon liderleri bulunuyor. 

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SESLENİYORUM”

Sözcü'de yer alan habere göre İmamoğlu, burada yaptığı konuşmasına, “Hepinizi, 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul yerel seçimlerinde, yüzde 54,2 gibi yüksek bir oranla tercihini demokrasi ve özgürlükten yana kullanan 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olarak selamlıyorum” sözleriyle başladı. İstanbul'u, belediye başkanlığı yapmış olmanın verdiği tecrübeyle yönettiğini belirten İmamoğlu, “Belediye başkanlığı öncesinde yaptığım ticaret, restoran zinciri kuruculuğu ve yöneticiliği, futbol takımı yöneticiliği, müteahhitlik gibi işlerden edindiğim tecrübenin bir kenti yönetirken ne kadar faydalı olduğunu bundan önceki belediye başkanlığı deneyiminden de biliyorum” dedi.

“En önemli tecrübe kaynaklarımdan biri de kaleciliktir” diyen İmamoğlu, konuşmasında şu ilginç benzetmelerde bulundu:

“Benim ilk büyük tutkum ve hayalim, kaleci olmaktı. Lise ve üniversite döneminde lisanslı olarak kalecilik yaptım. Bir Fabien Barthez kadar olmasa da fena da değildim. Şartlar bu hayalimi gerçekleştirmeme izin vermediyse de ben, her zaman 1 numaralı formayı sırtımda kabul ettim. Kalecilik, insana bütün oyunu görüp okuyabilme fırsatı veren, özel bir pozisyon. Ayrıca şöyle de bir özelliği var: Bir takımın bütün oyuncuları, maçın kaderini değiştirecek, maçı kazanmalarını sağlayacak, bu arada da kendilerini maçın yıldızı haline getirecek o golü atmak için heves duyabilirler. Bu hevesle takım disiplininin, maça dair çizilen stratejik planın dışına da çıkabilirler. Stadyumlarda bunun pek çok örneklerini görüyoruz. Ama bir kalecinin bunu yapması ve gol atma hevesine kapılıp takımın kurgusunu bozması çok nadir olabilen bir şeydir. Kalecilik temelde gol yememek üzerine kuruludur ve bunun için takım disiplininin, oyun kurgusuna sahip çıkmanın önemini en iyi kaleciler bilir. Ben, İstanbul’u takım kaptanı bir kaleci gibi, ekip halinde, takım ruhuyla yönetiyorum ve öyle yöneteceğim.”

“İSTANBUL'DAN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?”

“Bütün bu konularda uluslararası iş birliğine açık olacağız” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bunlar 2024 yılına kadar olan beş yıllık iş hedeflerimizin en temel başlıkları. İstanbul’u adil, yeşil ve yaratıcı bir tolerans kenti yapma yolculuğumuzu kendi içimize kapanarak başaramayız. Aksine, başta komşularımız ve Avrupa Birliği olmak üzere tüm dünyayla uyum ve iş birliği içinde gerçekleştirilebilecek bir süreç bu. Bu bilinçle, benim açımdan toplantının en önemli kısmına geçmek ve size sormak istiyorum: Sizin İstanbul’dan ve İstanbul’un yerel yönetiminden beklentileriniz nelerdir?“