İmamoğlu'ndan "Galata Kulesi" tepkisi!

İmamoğlu'ndan "Galata Kulesi" tepkisi!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İBB işletmesindeki Galata Kulesi’nin ihaleye çıkarılacağı açıkladı. Açıklamayı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir telefon uzağındayız. Kentle ilgili karar almada hoş bir yöntem değil, Biz hukuki süreci başlattık” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un İBB işletmesindeki Galata Kulesi’nin ihaleye çıkarılacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

“EN BÜYÜK YOL ARKADAŞI İBB’DİR”

İmamoğlu, "Üzücü olan şu sayın Bakan'ın İstanbul'la ilgili farklı alanlarda 7., 8. açıklaması. Benim tavsiyem şu, İstanbul önemli bir kent. İstanbul'un kültürünü büyütmek istiyorsak, İstanbul'la ilgili bir karar alınacaksa en büyük yol arkadaşları İBB'dir. Biz bir telefon uzağındayız. Kentle ilgili karar almada hoş bir yöntem değil. Biz hukuki mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

“BİR TELEFON MESAFEDEYİZ”

İmamoğlu, “İstanbul ile ilgili bir karar almak istiyorlarsa, alacaklarsa, turizme katkı sunacaklarsa, en büyük paydaşları, en doğru yol arkadaşları İBB'dir. Yani bizimle görüşmekten, konuşmaktan kaygı duymasınlar, çekinmesinler. Bizim derdimiz; İstanbul turizmi. İstanbul Turizm Platformu’nu kurarken, nasıl turizme katkı sunacağımızı, geliştirme ortamını dahi düşündüğümüz anda bile kendilerini arayıp, davet ettim. Yazılı olarak da davet ettim. Her toplantımıza davet ettik. Katılmamayı tercih edebilirler ama İstanbul'da bir konu ile ilgili karar alacaklarken, biz bir telefon mesafesindeyiz” dedi.

“HOŞ BİR YÖNTEM DEĞİL”

İmamoğlu sözlerini, “İstanbul'da turizm ve kültür ile ilgili hedefler koyacaklarsa da biz İstanbul’dayız. İstedikleri zaman davet edebilirler, biz misafir edebiliriz, konuşabiliriz. ‘Bunu alacağız, onu yapacağız’ lafları, tarifleri İstanbul için hoş tarifler değil. Bir bakanlığın, böyle büyük ve kadim bir kentle ilgili karar alma yöntemi de hoş bir model değil. Biz, hukuki mücadelemizi vereceğiz” şeklinde sonlandırdı.